Piispa Luoma: Ihmisten kohtaaminen on työssäni parasta
Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma vierailee tällä viikolla Olarin seurakunnassa. Kuva: Jukka Granstrom

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma vierailee tällä viikolla Olarin seurakunnassa. Kuva: Jukka Granstrom

Piispa Luoma: Ihmisten kohtaaminen on työssäni parasta

"Yhteyden syntyminen toiseen ihmiseen on hyvin palkitseva kokemus", sanoo Tapio Luoma.

Olarin seurakunnassa pidetään piispantarkastus 21.–27.9. Mikä on piispantarkastus, Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma?

Piispantarkastuksella on pitkät perinteet ja se on saanut aikojen saatossa monenlaisia muotoja. Nykyisin piispantarkastus on hiippakunnassamme tapahtuma, jossa piispa ja hänen työtoverinsa tuomiokapitulista tutustuvat seurakunnan kuulumisiin, toiveisiin, tulevaisuudennäkymiin ja haasteisiin. Parhaimmillaan piispantarkastus luo innostusta niin seurakuntaan kuin piispaankin.

Tapaat vierailun aikana monenlaisia ihmisiä. Mainitse esimerkkejä.

Seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden lisäksi tapaan muun muassa koululaisia, opettajia, palvelukeskuksen väkeä sekä yritysten johtoa ja henkilökuntaa. Luvassa on monipuolinen viikko erilaisten kohtaamisten merkeissä.

Vierailet myös Ison Omenan toritasolla. Mitä odotat tältä tapahtumalta?

Haluaisin kuulla kauppakeskuksessa asioivien ajatuksia elämästä ja kirkosta ja sanoa heille jotakin tärkeää ja kannustavaa. Toivon, että tapahtuma voisi olla rakentamassa myönteistä käsitystä kirkosta, joka haluaa olla läsnä ihmisten elämässä siellä, missä ihmisetkin ovat.

Mikä on parasta piispan työssä?

Piispan työssä ehdottomasti parasta on juuri ihmisten kohtaaminen. Yhteyden syntyminen toiseen ihmiseen satunnaisissakin tapaamisissa on hyvin palkitseva kokemus. Uskon, että niissä on itse Jumala mukana.

Jaa tämä artikkeli: