null Piispa Tapio Luoman joulutervehdys: Jumala syntyi ihmiseksi

Puheenvuorot

Piispa Tapio Luoman joulutervehdys: Jumala syntyi ihmiseksi

”Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn…”

Luukkaan jouluevankeliumin tutut alkusanat ankkuroivat tärkeän tapahtuman tiettyyn ajankohtaan maailmanhistoriassa. Ensin mainitaan keisari ja vähän myöhemmin Syyrian maaherra. Käytettävissä ei ollut kelloja eikä muita kehittyneitä ja yhtenäisiä ajanlaskujärjestelmiä. Siksi oli käytännöllistä viitata hallitsijoiden valtakausiin.

Jeesuksen syntymän tarkka hetki ei ole tiedossa. Silti jouluevankeliumin viesti on selvä: Jumala syntyi ihmiseksi tiettynä aikana tietyssä paikassa. Jeesuksessa Jumala sitoutui meihin ihmisiin ja meidän elämäämme hyvin ainutlaatuisella tavalla – hän luopui ylhäisyydestään ja tuli kaltaiseksemme.

Kristillisen uskon sanoma ensimmäisenä jouluna Jeesuksessa ihmiseksi syntyneestä Jumalasta on niin mullistava, että tapahtumasta tuli koko ajanlaskumme perusta. Meidän ei enää vuosia ilmaistaksemme tarvitse viitata hallitsijoiden valtakausiin. Riittää, kun toteamme vuosiluvun.

Toivotan Sinulle hyvää ja Jumalan siunaamaa joulujuhlaa tänä vuonna, vuonna 2017 jälkeen Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymän.

Tapio Luoma
Espoon hiippakunnan piispa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.