Piispan on tunnettava seurakunnat ja media

Piispan on tunnettava seurakunnat ja media

Helsingin piispa on kysytty haastateltava mediassa. Pääkaupungissa on monta mediataloa ja siksi Helsingin hiippakunnan piispaa kysytään usein haastatteluun. Niissä tarvitaan tietämystä kirkosta, taitoa kiteyttää sanoma sekä kykyä esiintyä luontevasti ja uskottavasti.

Teemu Laajasalolla on pappina poikkeuksellisen hyvät valmiudet ja vuosien kokemus mediassa toimimisesta. Teemun esiintymisistä on saatu menneiden vuosien aikana hyvää näyttöä. Hänen esiintymisensä ja tapansa puhua ovat vieneet kirkon sinne, missä emme ennen ole olleet.

Helsingin piispa ei ole kuitenkaan vain mediajulkkis. Häntä tarvitaan kaitsemaan seurakuntia, vaalimaan ykseyttä sekä tukemaan sen työntekijöitä ja seurakuntalaisia usein hyvin yllättävissäkin tilanteissa. Teemu on toiminut 20 vuotta pappina, Agricola-liikkeen toiminnanjohtajana, Kallion kirkkoherrana, pappisasessorina tuomiokapitulissa sekä Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Hänellä on kokemusta seurakuntien ja seurakuntayhtymän vaikeiden ja haastavien tilanteiden hoidosta. Noissa tilanteissa Teemu on osoittanut rakentavaa ja selkeätä johtamiskykyä, jota tarvitaan haastavan ajan keskellä entistä useammin.

Teemun pitkä kokemus seurakuntatyöstä yhdistettynä hyviin sosiaalisiin taitoihin takaavat sen, että hänestä tulisi hyvä Helsingin hiippakunnan seuraava piispa.

Hän on sitoutunut tähän kirkkoon. Hänen rohkeuttaan tuoda kirkon sanomaa esille tarvitaan tässä ajassa.

Heikki Arikka

kirkkoherra

Sakari Enrold

kirkkoherra, lääninrovasti

Heikki Hakamies

kirkkoherra, lääninrovasti

Juha Ilonen

kirkkoherra, Sipoon yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Pirjo Kantala

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja

Outi Lantto

seurakuntapastori

Hilkka Niemistö

teologian tohtori, pastori

Juha Rintamäki

kirkkoherra, Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Janne Silvast

kirkkoherra, Vantaan yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Pirkko Yrjölä

kirkkoherra

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi