Pipliaseura hakee nimikkoleivosta Mikael Agricolalle

Pipliaseura hakee nimikkoleivosta Mikael Agricolalle

Suomen suosituimmat leivontabloggarit ovat suunnitelleet Mikael Agricolalle oman leivoksen. Virallinen Agricola-leivos valitaan Agricolan päivänä 9.4. alkavalla kansalaisäänestyksellä. Voittaja julkistetaan Maailman kirjan päivänä 23.4.

Mikael Agricolan päivänä juhlitaan suomen kirjakielen syntyä ja lukutaidon kehittymistä Suomessa. Agricola kehitti suomalaisille oman kirjakielen kääntämällä Uuden testamentin suomeksi. Nyt Agricola on saamassa oman leivoksen Runebergin tapaan tunnustuksena uraauurtavasta työstään.

– Idea Agricola-leivoksesta syntyi siitä, että toisin kuin meille suomalaisille, oikeus omaan kirjakieleen ja lukutaitoon ei ole kaikille kansoille itsestäänselvyys. Tälläkin hetkellä maailmassa on yli 750 miljoonaa lukutaidotonta, heistä suurin osa naisia, Suomen Pipliaseuran viestintäjohtaja Terhi Huovari kertoo.

– Agricola-leivoksen avulla haluamme muistuttaa suomalaisia lukutaidon merkityksestä demokratian edistäjänä. Lukutaito on perusihmisoikeus, joka poistaa köyhyyttä ja edistää tasa-arvoa.

Suomen virallista Agricola-leivosta voi äänestää osoitteessa www.agricola.fi. Äänestys päättyy pääsiäissunnuntaina 20.4.

Jaa tämä artikkeli: