null Pirkko Yrjölä valittiin Korson kirkkoherraksi

Pirkko Yrjölää onnittelemassa Korson seurakuntaneuvoston jäsenet Sara Nummi (vas.) ja Eve Rämö (oik.) sekä lääninrovasti Jukka Nevala ja Korson vt. kirkkoherra Juha Ropponen.

Pirkko Yrjölää onnittelemassa Korson seurakuntaneuvoston jäsenet Sara Nummi (vas.) ja Eve Rämö (oik.) sekä lääninrovasti Jukka Nevala ja Korson vt. kirkkoherra Juha Ropponen.

Pirkko Yrjölä valittiin Korson kirkkoherraksi

Syksyllä aloittava uusi kirkkoherra toivoo olevansa läsnä seurakuntalaisilleen.

– Olo on kuin ylipitkän maratonin jälkeen, huokaa Korson kirkkoherraksi valittu Pirkko Yrjölä.

Hänellä on takanaan on kolmevuotinen rupeama ehdokkaana, sillä vaalin toimittaminen viivästyi valitusten vuoksi. Ensimmäisellä vaalisijalla ollut Tikkurilan seurakunnan kappalainen Yrjölä sai lopulta vaalissa 391 ääntä. Pukkilan seurakunnan kirkkoherra Hannu Tiainen sai 294 ääntä ja Someron seurakunnan kirkkoherra Asko Ojakoski 128 ääntä. Äänestysprosentti oli 5,8.

– Olen kiitollinen siitä, että tulos oli niin selvä. Oli hienoa huomata, ettei ikä estänyt valintaani, 63-vuotias Yrjölä sanoo.

Hänet on vihitty papiksi marraskuussa 1988, mistä lähtien hän on työskennellyt Tikkurilan seurakunnassa. Nyt Yrjölästä tulee toinen naispuolinen kirkkoherra Vantaan historiassa.

Vaali ratkesi maanantai-iltana. Tiistaina Yrjölä vietti vapaapäivää kotonaan Tikkurilassa lattioita pesten ja puutarhaa kuopsuttaen. Suuria suunnitelmia uuden työn varalle hänellä ei vielä ollut. Tarkkaa tietoa ei vielä ole edes siitä, alkavatko työt Korsossa elo- vai syyskuussa.

– Ihan aluksi haluan tavata kaikki työntekijät ja tutustua heihin ja myös seurakuntaneuvostoon. Muutenkin haluaisin kuunnella niin seurakunnan yhteistyökumppaneita kuin seurakuntalaisia. En siis ensimmäisenä ryntää muuttamaan mitään, Yrjölä kertoo.

Hän sanoo tulleensa vuosien myötä entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että kirkon aarre ovat ihmiset.

– Meillä ei ole varaa kadottaa yhtään ihmistä.

Yksi Pirkko Yrjölän unelmista on pitää kirkon ovia mahdollisimman paljon auki vaikka vapaaehtoisvoimin, niin että korsolaisilla olisi paikka, jossa olisi aina ihmisiä kohdattavissa.

– Ihmisten hätä on otettava todesta. Se, mitä me teemme, julistaa paljon enemmän kuin se, mitä me sanomme. Meidän pitää olla enemmän käsinä kuin suuna, Yrjölä muistuttaa.

Hän lisää että myös Korsossa on näkyvissä selvä kahtiajako: on hyvin toimeentulevia ihmisiä yhtä lailla kuin vähäosaisiakin.

– Minun täytyy nyt tutustua siihen, mitä missäkin päin seurakunnalta halutaan. Uskon, että seurakunnalla on annettavaa kaikille. Se, mikä erottaa kirkon hyväntekeväisyyslaitoksesta, on sanoma armosta ja Jumalan rakkaudesta. Se kuuluu joka ikiselle ihmiselle.

Pirkko Yrjölä kiittelee sitä, että Korsossa on tehty rohkeasti asioita, joita muissa seurakunnissa ei ole uskallettu. Esimerkiksi käy vaikkapa Vantaan ensimmäinen sateenkaarimessu.

Korson seurakunnan taloudellinen tilanne on tällä hetkellä suhteellisen hyvä, mutta leikkauksiin on Yrjölä mukaan sielläkin varauduttava.

– Kun rahat ovat tiukalla ja työntekijät vähenevät, yhdessä tekeminen on entistä tärkeämpää, Yrjölä arvioi.

Hän toivoo, että Vantaan seurakunnat järjestäisivät nykyistä enemmän tapahtumia yhdessä. Varsinkin nuoret aikuiset ovat tottuneet liikkumaan sinne, missä jotakin kiinnostavaa tapahtuu, eivätkä pysyttele seurakuntarajojen sisällä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.