Pop, gospel plus r&b
Pekka Simojoki ei itse esiinny uudella levyllään lainkaan.

Pekka Simojoki ei itse esiinny uudella levyllään lainkaan.

Pop, gospel plus r&b

Nordic Praise. Pekka Simojoki 2014.


Nordic Praise -levyn etukannessa lukee nimen lisäksi vain Pekka Simojoki. Levy sisältää hänen vanhaa musiikkiaan englanniksi käännettynä. Simojoki ei kuitenkaan laula levyllä itse.

Ulkoasu antaa hivenen halvan vaikutelman, ihan kuin levy olisi markettikokoelma suomifiiliksiä. Takakannen tekstissä luvataan, että levy sisältää ”pohjoisen luonnon inspiroimaa musiikkia, höystettynä Afrikan tekijään juurruttamalla eteläisellä lämmöllä”.

Musiikki ei kuitenkaan kuulosta lainkaan pohjoiselta eikä suomalaiselta. Simojoen valoisasti soivasta musiikista puuttuvat kokonaan sekä suomalaisen musiikin melankolinen pohjavire että kansanmusiikin vaikutteet.

Suoria afrikkalaisvaikutteitakin on vain parissa kappaleessa.

Monentyylisiä sovituksia sisältävä musiikki kuulostaa usein pohjoisamerikkalaiselta valtavirran popilta, jossa on mukana reipas annos gospelia ja r&b:tä. Sellaisena se soi todella hyvin.

Levyllä soittaa ja laulaa taitava muusikoiden joukko, joka olisi ansainnut saada nimensä levyn kanteen. Hienoissa sovituksissa on mukana jousia, puhaltimia, lyömäsoittimia ja paljon moniäänistä laulua.

Levy on myös äänitetty ja tuotettu taitavasti. Sujuvasti etenevät kappaleet paljastavat, että Simojoki osaa säveltää vetäviä melodioita. Ne eivät ehkä ole yllättäviä, mutta tarttuvia ne ovat. Sanoitukset ovat perinteiseen uskonnolliseen, usein raamatulliseen kieleen perustuvaa gospelia.

 

Jaa tämä artikkeli: