Kuva:Thinkstock
Pride-viikon yleisimmät myytit selviksi
Luulitko tietäväsi kaiken Pridesta? Tässä viisi yleistä harhaluuloa ja oikaisua sateenkaariväen juhlasta.
Helsinki Pride, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, järjestetään 22.-28.6. nykyisessä muodossaan jo kymmenettä kertaa.
1. Pride-viikolla homot bilettää
Tapahtumaviikolla järjestetään useita bileitä, mutta myös paneeleita, vertaistukitapahtumia, taidenäyttelyn avajaisia, tanssi-workshoppeja, askartelua, keskustelutilaisuuksia jne. Näkyvästi esillä on myös hyvinvointi liikunnan ja urheilun kautta. Kaikista tapahtumista vain murto-osa on bileitä.
2. Pride on Setan järjestämä
Tapahtuman järjestää HeSeta, eli Helsingin Seudun Seksuaalinen tasavertaisuus ry. Seta ei myöskään rahoita Pridea, vaan kaikki tapahtuman järjestämiseen menevät rahat saadaan Priden omista tulolähteistä. Näistä suurin osa koostuu yksittäisten kävijöiden maksamista pääsymaksuista HeSetan Pride-viikolla järjestämille klubeille.
3. Tapahtumassa kaikki ovat homoja
Tosiasiassa Prideen osallistuvista löytyy paljon heteroita ja muita seksuaalisuuksia edustavia ihmisiä. Prideen osallistuminen ei tarkoita, että kuulut seksuaalivähemmistöön. Kaikki tapahtumasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
4. Kaikki maksaa
Todellisuudessa suurin osa Pride-viikon ohjelmasta on ilmaista. Maksullisia tapahtumia ovat mm. avajais- ja päätösklubit LeBonkissa, lavatanssit Ravintola Kaisaniemessä ja Naistenbileet Kaivohuoneella. Näissä bileissä käymällä voi osoittaa parhaiten tukensa Helsinki Pridelle. Ohjelmisto koostuu osittain ulkopuolisten järjestämästä ohjelmasta ja osittain Priden omasta ohjelmistosta. Vuosittaisen teeman päättää HeSetan hallitus. Tänä vuonna teemana on hyvinvointi, erityisesti transhyvinvointi ja nuoret.
5. Pridea tekevät täyspäiväiset työntekijät ja se toteutetaan parissa kuukaudessa
Valmistelut aloitetaan syksyisin aika pian edellisen Priden jälkeen ja työryhmä koostuu vapaaehtoisista, palkattuna on ainoastaan tapahtuman tuottaja. Helsinki Pridea tekevässä ydinryhmässä on vajaa kymmenen henkeä, työryhmässä puolestaan muutaman kymmenen hengen aktiivinen joukko. Pride-viikolla työskenteleviä vapaaehtoisia on noin 100.
Juttua varten haastateltiin Helsinki Pride-viikon tuottajaa Aleksi Saikkosta ja Helsinki Priden markkinointi- ja viestintäpäällikköä Eveliina Salomaata.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Pyhäkoulunopettaja Noora Kalpio valittiin Miss Gay Finlandiksi Helsinki Pridessa
Hyvä elämäVoitostaan onnellinen neito pyrkii rakentamaan yhteyttä kristittyjen ja sateenkaariväen välille.