null Professori murtaa myyttejä

Professori murtaa myyttejä

Kansankirkko on menneenä syksynä paljastanut syvän alennustilansa. Tähän sen on johtanut liberaaliteologia tekemällä Raamatusta myyttisen kirjan. Liberaaliteologia on Troijan hevonen, joka on salakavalasti auttanut kirkon viholliset valtaan kirkossa. Se on ytimennäivertäjänä tuhonnut kirkon sisältäpäin. Se on syönyt pappien eväät.

Kenelläkään ei ole ollut rohkeutta asettua tätä Goljatia vastaan, esiintyyhän se kaikkitietävän tieteen nimissä. Nyt on ilmestynyt Daavid, professori Tapio Puolimatka, joka julistaa sodan tieteen ideologista väärinkäyttöä vastaan. Puolimatka syyttää tiedemiehiä näennäistieteestä ja hyökkää nykytiedettä vastaan sen omilla aseilla.

Tieteellä on epäluotettavat tutkimusmetodit, jotka taas johtavat vääriin johtopäätöksiin. Ei ole olemassa mitään arvovapaata ja neutraalia tiedettä. Tiede on ateistista, agnostista tai sitten teististä. Ateismi ja agnostisismi ovat seurausta Jumalaa koskevan tiedon torjumisesta piilotajuntaan. Samalla ihminen suostuu elämään itsepetoksessa.

Puolimatka ei lainkaan yhdy ajatukseen, että tiede olisi kumonnut uskonnon. Päinvastoin hän todistelee, että oikea tiede lähtee Raamatun pohjalta. Hänen tekstinsä on puhtaimmillaan uskon puolustusta. Kaikki todellinen tiede kulkee Jumalan, Raamatun ja Kristuksen kautta.

Oikeaan tieteen harjoittamiseen päästään ainoastaan itsekritiikin avulla. Tähän taas kuuluu olennaisesti itsensä tunteminen, joka taas on kytketty saumattomasti Jumalan tuntemiseen.

Ihmisen suhde Jumalaan on kaksitahoinen. Häneen on sisäänrakennettuna sekä kaipaus Jumalan puoleen että Jumalan karttaminen. Edellinen johtuu siitä, että ihminen on Jumalan kuvaksi luotu ja Jumalasta lähtöisin. Jälkimmäinen on seurausta ihmisen syntisyydestä ja siitä johtuvasta syyllisyydentunnosta.

Väinö Hotti
Kaavi

Jaa tämä artikkeli: