null Professorin luterilaiset juuret vahvistuivat maailmalla

Otaniemessä sijaitseva kemiantekniikan laboratorio on ollut Outi Krausen työympäristö vuosikymmeniä. Kuva: Jukka Granström

Otaniemessä sijaitseva kemiantekniikan laboratorio on ollut Outi Krausen työympäristö vuosikymmeniä. Kuva: Jukka Granström

Professorin luterilaiset juuret vahvistuivat maailmalla

Olen toiminut opiskelijana, assistenttina ja professorina Otaniemessä kaikkiaan 29 vuotta ja asunut samassa talossa Sepänkylässä 21 vuotta.

30 % laukaalainen

Lapsuuden ympäristöni Vihtavuoressa oli turvallinen tehdasyhdyskunta, jossa kaikki tunsivat toisensa. Isäni, kavereiden isät ja monien äiditkin olivat töissä räjähdysainetehtaalla. Menin seurakunnan ensimmäiselle rippileirille ja sen jälkeen seurakunnan nuorisopiiriin, jossa laulettiin ja luettiin Raamattua.

30 % hollantilais-sipoolainen

Valmistuttuani diplomi-insinööriksi jatkoin opiskeluani ja lähdin Hollantiin tekemään väitöskirjaani. Liikuin siellä kansainvälisissä kristillisissä piireissä, ja löysin omien luterilaisten juurieni merkityksen. Palattuamme hollantilaisen mieheni kanssa Suomeen asetuimme Sipooseen. Olin siellä useissa seurakunnan luottamustehtävissä.

40 % espoolainen

Olen toiminut opiskelijana, assistenttina ja professorina Otaniemessä kemiantekniikan talossa kaikkiaan 29 vuotta ja asunut samassa talossa Sepänkylässä 21 vuotta. Opiskeluaikana löysin oman yhteisöni Ristin Killasta ja Opiskelija- ja koululaislähetyksestä. Myöhemmin minut pyydettiin Ristin Killan ensimmäiseksi naispuoliseksi oltermanniksi, "isälliseksi oheishenkilöksi". Yliopistomaailma on täyttänyt elämäni eikä vapaa-aikaa ole ollut. Jään eläkkeelle vuoden lopussa ja sitten on aikaa uusille asioille. Seurakuntavaalien jälkeen sain useita kiinnostavia luottamustehtäviä. Aikaisemmin olen toiminut oppilaitostyön johtokunnan puheenjohtajana. Lomalla nautin hyvin kirjoitetusta romaanista.

Jaa tämä artikkeli: