Puolueet saavat näkyä seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaalit ovat jälleen syksyllä.Mielestäni on tärkeää, että eri tavalla poliittisesti ajattelevia ihmisiä on seurakuntavaaleissa ehdokkaana. Kirkko ei ole pelkästään poliittisen oikeiston ja porvarien kirkko, vaan se on myös työväestön ja vasemmiston kirkko. Samalla tavalla kuin kirkko on myös liberaalimmin ajattelevien ja konservatiivisemmin ajattelevien kirkko.

Kirkon on hyvä myös huomioida monille tärkeät vihreät arvot. Ehdokkaan on hyvä tuoda ilmi puoluejäsenyytensä. Eihän se mikään salaisuus ole. Puoluekanta kertoo myös osaltaan ihmisen arvomaailmasta. Äänestän kaikissa vaaleissa erityisesti puolueeseen sitoutunutta ihmistä.

Kirkollisiksi päättäjiksi tarvitaan meitä erilaisia ihmisiä. Kirkollisten päättäjien on hyvä olla kattava edustus koko kirkon jäsenistöstä. Kirkon ja työväestön välit eivät ole olleet täysin ongelmattomat sisällissotamme aikoihin. Tästä kansakuntamme jakaantumisesta punaisiin ja valkoisiin tulee jo pian kuluneeksi sata vuotta. Ajat ovat kovasti kuitenkin muuttuneet sitten noiden päivien.

Päivi Turkki