null Puolustaja

Puolustaja

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. Joh. 14:27

Jeesus tiesi. Hän tiesi, että lähtö oli lähellä. Hän tiesi, miten lohduttomia ihmiset tulisivat olemaan. Hän tiesi ja näki tähänkin päivään, näki ihmisten hädän ja tiesi itse, miltä se tuntuu. Mutta hän tiesi myös, että siinä ei ollut kaikki.

Jeesus saattoi lohduttaa, koska tiesi, että meitä tultaisiin lohduttamaan, me emme jäisi oman onnemme nojaan. Pyhä Henki tulisi ja täyttäisi, lohduttaisi ja rohkaisisi. Antaisi meille rauhan ja luottamuksen, jotta jaksamme jatkaa emmekä vaivu epätoivoon.

Jumalan rakkaus ja huolenpito ympäröivät meitä tänäänkin, ja Pyhä Henki tekee väsymätöntä työtään jatkuvasti. Jeesuksen lupauksen täyttymisen näemme, kunhan vain avaamme silmämme ja sydämemme ja tahdomme nähdä. Meitä rakastetaan, meitä lohdutetaan ja meitä rohkaistaan. Sen takia mekin voimme — ja saamme — rakastaa, lohduttaa ja rohkaista.

Ensi sunnuntai on helluntaipäivä. Sen aihe on Pyhän Hengen vuodattaminen. Alttarilla on punainen liina ja kuusi kynttilää.
Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 68:5–11, Hes. 36:24–28, Ap. t. 2:1–13 ja Joh. 14:23–29.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.