null Puolustaja

Puolustaja

Rukoilen, että – – Jumala – – antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet. Ef. 1:17

Muistatko, miltä tuntuu, kun koet olevasi odotettu vieras? Sinulle on katettu pöytä, ateria tuoksuu eteiseen asti ja saa makuhermosi herkistymään. Vastaanotto on lämmin ja sydämellinen. Ihmisten läsnäolo antaa ilon ja kokemuksen siitä, että olet ainutlaatuinen ja tärkeä ihminen. Olet odottanut tätä kohtaamista.

Kun palaat kotiisi, sinulla on muistoissasi jälkiä katseesta, halauksesta, maittavasta ateriasta ja keskustelusta, jotka ovat hoitaneet sinua syvältä. Olemuksesi on rentoutunut ja nuortunut — kuin virkistävä sade kuivaan maahan.

Mieti, ketkä sinun lähelläsi ovat ihmisiä, joiden seurassa koet hyväksyntää ja virkistymistä. Entä kenelle sinä olet ihminen, jonka kanssa halutaan jakaa leipä ja viini?

Jumala odottaa, että antautuisimme hänen rakkautensa kohteeksi. Hän, kolmiyhteinen Jumala, elää kanssamme ja haluaa tehdä hyvää meille ja meidän kauttamme.

Kun Jeesus eli maan päällä, hän kulki ja teki hyvää. Aikansa päättyessä hän palasi Jumalan luokse. Pois lähtiessään hän lupasi: "En jätä teitä yksin, lähetän teille Puolustajan, Pyhän Hengen, olemaan teidän kanssanne".

Pyhä Henki on Jumala, joka lohduttaa, antaa rauhan ja johdattaa totuuteen. Hän on yhteyden ja rakkauden henki. Jotta voisin hänet sydämelläni kokea, minun on hiljennettävä askeliani ja antauduttava suureen läsnäoloon.

Jumalan Henki, täytä minut rakkaudellasi.

Ensi sunnuntai on 6. sunnuntai pääsiäisestä. Sen aihe on Pyhän Hengen odotus. Alttarilla on valkoinen liina ja neljä kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 27:1–3, 7–9, Sak. 14:7–9, Ef. 1:16–23 ja Joh. 17:18–23.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.