null Pyhyys testissä

Pyhien ihmisten ympärillä on nähty sädekehä eli halo.

Pyhien ihmisten ympärillä on nähty sädekehä eli halo.

Pyhyys testissä

Yllätys, yllätys — kirkossa vietetään kolme tulevaa vuotta pyhän merkeissä. Ensimmäinen Pyhä-teemavuosi alkoi juuri.

Mutta mitähän pyhä nykyään oikeasti on? Googlataan, niinhän nykyisin aina tehdään. Ensimmäisestä kymmenestä hakutuloksesta kuusi ensimmäistä ja yhdeksäs liittyvät Pyhä-tunturiin! Se on varmaan ollut aikoinaan muinaispyhä paikka. Seitsemäntenä ja kahdeksantena ovat sentään pyhä Lucia ja pyhä Patrick. Kymmenentenä tulee Pyhän Birman kissan rotuyhdistys.

Sijalta 14 löytyy Kirkkopalveluiden ja Kotimaa-yhtiöiden Pyhä puhuu kampanja ja testi, jolla voi koetella omaa pyhyyttään (www.pyhapuhuu.fi). Testi on nopea tehdä. Kymmenen kysymystä käsittelevät perinteisiä uskonnollisia teemoja Jumalasta, uskosta ja hengellisestä elämästä.

Tulos 25 pistettä 44:stä: "Olet hengellinen tasapainoilija — sinulla on toinen jalka perinteisessä kristinuskossa, toinen vapaassa hengellisyydessä."

Kaverin tulos 13 pistettä: "Olet hengellinen puuhastelija — avoinna hengellisille asioille, mutta kaukana vaikuttuneesta."

Testin pyhyyskäsitys on aika vanhakantainen, koska siinä pyhyys tarkoittaa hengellisyyttä ja testin mukaan olet sitä pyhempi, mitä perinteisemmin uskossasi varma kristitty olet.

Elävä (uskon)elämä on monimuotoisempaa. Aika monet pyhimyksetkin ovat olleet eriskummallisia epäilijöitä tai toiminnan ihmisiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.