null Radio Dei: Kirkolliskokouksen enemmistö ei kannata sateenkaariparien kirkollista vihkimistä

Nykyinen kirkolliskokous valittiin nelivuotiskaudelle helmikuussa. Edustajat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa. Kuva on tämän vuoden toukokuulta. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Nykyinen kirkolliskokous valittiin nelivuotiskaudelle helmikuussa. Edustajat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa. Kuva on tämän vuoden toukokuulta. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Ajankohtaista

Radio Dei: Kirkolliskokouksen enemmistö ei kannata sateenkaariparien kirkollista vihkimistä

56 prosenttia kyselyyn vastanneista edustajista vastustaa sateenkaariparien kirkollista vihkimistä. Kyselyyn vastasi 96 edustajasta 64.

Kristillinen radiokanava Radio Dei kertoo, että 56 prosenttia sen kyselyyn vastanneista kirkolliskokousedustajista ei kannata sateenkaariparien kirkollista vihkimistä.

Radio Dei lähetti luterilaisen kirkon 96 kirkolliskokousedustajalle sähköpostin, jossa kysyi, pitäisikö pappien vihkiä avioliittoon myös samaa sukupuolta olevat parit, kun avioliittolaki muuttuu maaliskuussa sukupuolineutraaliksi. Kyselyyn vastasi 64 edustajaa.

36 vastaajaa vastasi kysymykseen kieltävästi. Samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä kannatti 22 vastaajaa eli 34 prosenttia vastanneista. Yhdeksän vastaajaa ei halunnut ottaa asiaan kantaa.

 

Luterilaisen kirkon sisällä on käyty tiukkaa väittelyä siitä, mitä kirkon tämänhetkiset dokumentit tarkalleen ottaen sanovat kirkon avioliittokannasta. Jotkut kirkon virkamiehet ja oikeusoppineet ovat katsoneet, että kirkon nykyiset säädökset eivät ainakaan selvästi rajaa avioliittoa vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Piispainkokous totesi kuitenkin elokuussa, että kirkon nykyopin mukaan kirkollinen avioliitto kuuluu vain miehelle ja naiselle.

Mikäli kirkolliskokous haluaa muuttaa kirkon avioliittokantaa, se tarvitsee siihen kolmen neljäsosan määräenemmistön.

 

Kirkolliskokous viettää parhaillaan syysistuntoaan Turun kristillisellä opistolla. Listalla ei ole esitystä kirkon avioliittokannan muuttamisesta.

Kirkko ja kaupungin helmikuisen kyselyn mukaan enemmistö Helsingin hiippakunnan kirkolliskokousedustajista kannattaa samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Radio Dei saa uuden toimitusjohtajan – huomattavat yksityiset lahjoitukset kohentavat taloutta

Ajankohtaista

Radioaseman perustaja Kirsi Rostamo jatkaa päätoimittajana.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.