null Radio Dei saa uuden toimitusjohtajan – huomattavat yksityiset lahjoitukset kohentavat taloutta

Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo luopuu toimitusjohtajan tehtävistä. Radioasema toimii Mannerheimintiellä Helsingissä. Sillä on noin 140 000 viikottaista kuulijaa.

Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo luopuu toimitusjohtajan tehtävistä. Radioasema toimii Mannerheimintiellä Helsingissä. Sillä on noin 140 000 viikottaista kuulijaa.

Ajankohtaista

Radio Dei saa uuden toimitusjohtajan – huomattavat yksityiset lahjoitukset kohentavat taloutta

Radioaseman perustaja Kirsi Rostamo jatkaa päätoimittajana.

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Radio Dei saa elokuun alussa uuden toimitusjohtajan Sami Jalosen. Radio Dein perustaja Kirsi Rostamo luopuu tällöin alusta saakka hoitamastaan kaksoisroolista ja jatkaa vielä päätoimittajana. Muutoksen taustalla on Rostamon mukaan yrityksen liiketoimintojen kehittäminen.

– Radio Dei uudistui digitaaliseksi mediaksi, kun monimedia-alusta Dei Plus lanseerattiin vuoden alussa. Tuli aika saada uusi toimitusjohtaja, joka ottaa seuraavan askeleen kehityskaaressa, Rostamo linjaa.

Jalonen on ennen Radio Deitä toiminut MLP Modular Learning Process Oy:n toimitusjohtajana. Media-alan kokemusta on karttunut Radio Novan ja Classic Radion ohjelmajohtajana sekä Alma Median uusista liiketoiminnoista vastaavana kehitysjohtajana. 

– Arvostan Jalosen osaamista tällä sektorilla. Dei Plussan sisältöjen rakentamisessa ja kokonaisuuden kehittämisessä tarvitaan sitä energiaa, moottoria, tietoa ja taitoa, joita hänellä on, Rostamo toteaa.

Avustuksien ja tukien myötä elokuussa päättynyt viime tilikausi oli 30 000 euroa plussan puolella.

Radio Deillä on kuuntelijoita viikkotasolla noin 140 000. Radio Dei on yleishyödyllinen osakeyhtiö. Sen taloustilanne on muutaman tappiollisen vuoden jälkeen kohentunut, joskaan ei normaalin liiketoiminnan myötä.

– Koronavuonna 2020 teimme tappiota. Saimme mediatuen ja Business Finlandian tuen.  Suurin apu olivat kuitenkin Kristityt Yhdessä ry:n kautta saadut yksittäiset todella merkittävät lahjoitukset. Näiden avustuksien ja tukien myötä elokuussa päättynyt viime tilikausi oli 30 000 euroa plussan puolella, Rostamo kertoo.

Sami Jalonen tarttuu toimitusjohtajan tehtäviin elokuun alussa. Kuva: DigiScoop Oy

Sami Jalonen tarttuu toimitusjohtajan tehtäviin elokuun alussa. Kuva: DigiScoop Oy

Dei Plus jatkaa monimediana Radio Dein elinkaarta.

– Jatkamme kaikkien nykyisten yhteistyökumppaneidemme palvelemista. Pääasia on edelleen se, että kristilliset järjestöt, yhteisöt ja seurakunnat voisivat olla digitaalisesti yhteisessä paikassa, jotta ihmisten olisi ne mahdollista mahdollisimman nopeasti ja helposti löytää, Rostamo kuvailee.

Rostamo on päätoimittajana mukana meneillään olevan juhlavuoden tapahtumissa ja ohjelmien suunnittelussa. Hän etsii Dein radioasemalle uusia yhteistyökumppaneita.

–  Viimeistään kolmen vuoden päästä täyttäessäni 64 vuotta irtaannun yrityksestä, joten pian on aika alkaa etsiä uusia omistajia ja rahoittajia, Rostamo sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Sansan toiminnanjohtaja Mikko Matikaisen mukaan medialähetystyö tuo toivoa pimeyteen ja ylittää suljettuja rajoja

Ajankohtaista

Radioaallot, satelliittitelevision signaalit ja netti vievät kristinuskon sanomaa kaikkialle. Kuulijapalaute kertoo siitä, miten konkreettisia seurauksia tällä voi olla.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.