null Radion alennustila

Radion alennustila

Virpi Hämeen-Anttila kirjoitti kolumnissaan (VL 2.9.), että ”ilmeisesti yleisömäärän pienuuden vuoksi klassista musiikkia lähettävän aseman signaali jää helposti rokkikanavien signaalin peittoon”.

Valitettavasti radiosta ei ole voinut kuunnella klassista saati muutakaan musiikkia enää kahteenkymmeneen vuoteen. Yleisradion johtaja Seppo Härkönen kertoi syyn 2003: ”Radioasemat ovat pilanneet lähetyssignaalinsa niin, ettei nykyään ole oikeastaan merkitystä vastaanottimella. Aikaisemmin myytiin kalliita virittimiä hyvän äänen takia. Nykyisin hieno laite ei takaa enää hyvää ääntä. Radio on hifi-välineenä menettänyt merkityksensä. DAB-tekniikalla voi olla mahdollisuuksia, mikäli sillä välitetty signaali on selkeästi parempaa. Nykyisin DAB ei takaa parempaa ääntä.”

DAB-radio on kuollut ja kuopattu ja totuudenpuhuja savustettu ulos talosta. Yleisradio säästäisi kymmenen miljoonaa euroa vuodessa lopettamalla Radion sinfoniaorkesterin eli kymmenen kertaa enemmän kuin lakkauttamalla Radion kamarikuoron, jota sitäkään kukaan itseään kunnioittava musiikinystävä ei ollut kuunnellut radiosta enää vuosikausiin.

Klassisen ja jazzmusiikin ystävä saa kuultavakseen musiikkia kuvan kera vain kolmella eurolla kuukaudessa ympäri vuorokauden Welhon Mezzo-kanavalta. BBC HD -kanavalta näkee loistavia tanssi- ja oopperaesityksiä Metropolitanista ja muilta oopperalavoilta teräväpiirtotarkkuudella. Mihin me enää Yleisradiota tarvitsemme?

Seppo Heinonen
taloustieteiden maisteri
Martinlaakso

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.