null Raija Kivimetsän kolme menovinkkiä

"Kirkoissa voisi mielestäni järjestää myös ohjattuja stressintaltutus-mindfulness-iltoja, joissa sytytetään kynttilöitä, tehdään pieniä kehoharjoituksia ja ollaan tietoisesti läsnä hetkessä", sanoo terveystoimittaja Raija Kivimetsä. Kuva: Jukka Rapo

Hyvä elämä

Raija Kivimetsän kolme menovinkkiä

Raija Kivimetsä poimi kolme menovinkkiä Espoon seurakuntien tapahtumakalenterista. Kivimetsä on terveystoimittaja ja aivojen hyvinvointikouluttaja sekä intohimoinen hortoilija Mankkaalta.

1. Tykkään laulamisesta ja musiikista. Olen laulanut kuoroissa ja teininä jopa kirkkokuorossa Joutsenossa. Soololaulajaiset tuntuu uudenlaiselta tapahtumalta kirkossa. Olarin kirkosta tykkään muutenkin. Siinä on vähän samaa henkeä kuin nuoruuteni maisemien Lauritsalan kirkossa.

2. Kirpputorit ovat aina kiinnostavia sekä myyjän että ostajan näkökulmasta. Oma roina voi olla toisen aarre. Ekologisesti ajattelevana pidän siitä, että tavaraa kierrätetään eikä heitetä kaatopaikoille. Espoonlahden kirkon Kevätkirppis on hyvä juttu.

3. Asuin aikoinaan viisi vuotta Lontoossa, ja englannin kieli on edelleen läheistä ja ihanaa kuultavaa. Innostuin siis englanninkielisestä tuomasmessusta. Praise the Lord! Tykkään myös siitä, että tuomasmessussa on peruskirkonmenoista usein puuttuvaa iloa ja meininkiä. On laulua, liikkumista ja liikuttumista.

Ehdotan: Kirkoissa voisi mielestäni järjestää ohjattuja stressintaltutus-mindfulness-iltoja, joissa sytytetään kynttilöitä, tehdään pieniä kehoharjoituksia ja ollaan tietoisesti läsnä hetkessä.

Aina kun matkaan maailmalla työasioissa tai lomilla, käyn kirkoissa meditoimassa ja rauhoittumassa. Sytytän kynttilän ja istun hetken ja nautin kirkkojen kauneudesta ja hiljaisuudesta. Pakenen kaupunkien melua ja mölyä kirkon rauhaan.

Pienen mindfulness-hetken jälkeen tuntuu ihan siltä kuin energiavarastot olisi taas tankattu ja olo tyyni. Näin jaksan jälleen kohdata meluisan ja aistiärsykkeitä tulvivan maailman. Kynttilän sytyttäminen on minulle symboli, joka vie helposti rauhan tilaan.

Lisätietoa hortoilusta.

Jaa tämä artikkeli: