Rakenna joulupuu -keräys toteuttaa yli 3200 lahjatoivetta pääkaupunkiseudulla

Rakenna joulupuu -keräys toteuttaa yli 3200 lahjatoivetta pääkaupunkiseudulla

Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteinen joulukampanja Rakenna joulupuu yllättää tänä jouluna muun muassa vähävaraisten perheiden lapsia.

Keräyksen kautta ilahdutetaan pääkaupunkiseudulla lähes 3300 lahjansaajaa, lapsia, yksinäisiä sekä vanhuksia. Keräys alkoi ensimmäisenä adventtina 30. marraskuuta.
 
Rakenna joulupuu -keräys on tarjonnut ihmisille konkreettisen tavan auttaa ja tuottaa jouluiloa lähimmäiselle. Espoon, Helsingin ja Vantaan diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perille ennen joulua.
 
Vantaan seurakunnissa lasten joululahjatoiveita täytettiin 624. Lisäksi toimitettiin 120 lahjakorttia aikuisille ja 88 joulukukkaa vanhuksille.
 
Rekolan seurakunnassa lasten lahjatoiveita toteutettiin 140 kappaletta. Määrä on suuri pienehkölle seurakunnalle. Seurakunnan vastaava diakoniatyöntekijä Sannamari Rusi näkee monta syytä Rekolan lahjamäärälle.
 
- Tämä oli jo yhdeksäs vuosi, kun toteutimme lasten lahjatoiveita keräyksen avulla. Tieto on levinnyt alueella hyvin. Ihmiset osaavat jo kysellä etukäteen, ja keräys on tuttu myös alueen sosiaalityöntekijöille, jotka välittävät toiveita meille. Rekolan seurakunnan alueella toimii myös kaksi tuetun asumisen yksikköä, joista saadaan noin 20 lasten lahjatoivetta vuosittain. Alueellamme asuu myös suuria perheitä, joten yhdestä perheestä voi tulla 5–7 lahjatoivetta, Rusi kertoo.
 
Helsingissä keräyksen lähes 1500 joululahjasta suurin osa on menossa lapsille. Osa lahjoista on lahjakortteja lasten harrastuksiin. Aikuisille ja perheille viedään lähes 300 lahjapakettia tai ruokakassia. Viitisenkymmentä joulupakettia on lahjoitettu muun muassa lemmikkieläimille.

Espoossa toteutettiin 937 lahjatoivetta. Näistä noin 500 lapsille tarkoitettua lahjaa tuotiin Ison Omenan Hiljaisuuden kappeliin. Esimerkiksi erään yrityksen henkilökunta toi keräykseen 125 lahjaa.
 
- Lasten lahjat toimitimme perille Espoon kaupungin Matinkylän alueen sosiaalitoimen kautta. Lahjoja veimme heille kaksi täyttä pakettiautollista, kauppakeskuspappi Juha Virta kertoo.
 
Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Rakenna joulupuu -keräys sai 106 lahjatoivetta, joista 90 oli lasten toiveita. Kaikki toiveet myös pystyttiin toteuttamaan. Diakonissa Anni Vanhanen kertoo ihmisten kokeneen keräyksen mieluisaksi tavaksi auttaa.
 
- Apua saavat perheet ovat todella iloisia näistä lahjoista. Joulu tuo vähävaraisille perheille aina stressiä niin ruuan kuin lahjojenkin suhteen, Anni Vanhanen sanoo.
 
Tänä vuonna pääkaupunkiseudun seurakunnat toteuttivat Rakenna joulupuu -keräyksen ensimmäistä kertaa yhdessä. Aiemmin keräystä on järjestetty eri seurakunnissa pääkaupunkiseudulla. Vantaalla keräys järjestettiin koko kaupungin laajuisena ensimmäisen kerran 2011.
 

Jaa tämä artikkeli: