null Rakkain terveisin

Rakkain terveisin

Postiluukku kolahti ja sain kirjeen isältäni. Yllätyin kovasti, sillä isäni on kuollut.

No, ei kirje sentään tullut ihan tuonpuoleisesta. Serkkuni olivat löytäneet kirjeen äitinsä jäämistöstä ja lähettäneet sen minulle.

Kirjeen sisältö kosketti minua: "Eläköön, tyttö tuli!" Näin isäni oli ilmoittanut sisarensa perheelle syntymästäni. Tapahtumasta on kulunut vuosikymmeniä. Olen nyt äiti ja isoäiti. Kirjettä lukiessa tuntui kuitenkin, että aika lyheni ja tiivistyi. Yllättäen olin oman elämäni alun äärellä.

Kirje oli alkuperäisessä kuoressaan. Postimerkki oli joskus huolellisesti leikattu pois. Postileima sen sijaan oli jäljellä. Se kertoi, että kirje oli lähetetty keuhkotautiparantolasta. Iloinen viesti surullisten olosuhteiden keskeltä.

Hyvässä viestissä on voimaa. Kirje oli aikoinaan välittänyt ilon vastaanottajilleen. He olivat arvostaneet viestiä sen verran, että olivat säilyttäneet sen. Serkkuni, jotka löysivät kirjeen, arvostivat sitä myös niin paljon, että lähettivät sen edelleen minulle. Iloinen viesti välittyi hankalissakin olosuhteissa ja monien vaiheiden läpi. Vaivaa ja viitseliäisyyttä. Koskettava lopputulos.

Siunaus tarkoittaa hyvän puhumista. Hyvä asia kannattaa sanoa ääneen. Tai kirjoittaa muistiin. Hyvä ja kiitollinen mieli kannattaa ilmaista heti, soittaa kännykällä tai kirjoittaa kirjeeseen, sähköpostiin tai tekstiviestiin ja lähettää.

Itseä ja toisia koskevia hyviä asioita kannattaa tallentaa, omaan sydämeen ja dokumenteiksi. Sieltä niitä voi ottaa esille ja jakaa muillekin sopivassa kohdassa. Ne voivat koskettaa enemmän kuin arvaammekaan. Melkein kuin ne tulisivat taivaasta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.