null Rakkaus lukkoon, avain jokeen

Rakkaus lukkoon, avain jokeen

Satoja munalukkoja on kiinnitetty vanhaan rautaiseen sillankaiteeseen Riiassa. Jokaiseen on kaiverrettu pariskunnan nimi ja päivämäärä: Arturs ja Oksana, Sanna & Torsten, Valentina & Dzintars…

Onko kyseessä vanha latvialainen perinne kihlauksen tai avioliiton sinetöimiseksi? Onko avain kotona vai heitetty jokeen?

Netistä löytyvien tietojen mukaan näitä rakkauden munalukkoja on kiinnitetty siltoihin ja kaiteisiin eri puolilla maailmaa jo pitkään, muun muassa Unkarissa, Tšekissä, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Uruguayssa.

Todellinen ilmiö niistä tuli, kun italialainen kirjailija Federico Moccia julkaisi vuonna 2006 romaaninsa Ho voglia di te (Haluan sinua). Siinä nuoret rakastavaiset kiinnittävät rakkauslukkonsa Rooman antiikinaikaiseen Ponte Milvio -siltaan ja heittävät avaimen Tiber-jokeen.

Kirjan julkaisemisen jälkeen Ponte Milvioon on ilmestynyt lukkoja sellaiseen tahtiin, että viranomaiset ovat joutuvat säännöllisesti poistamaan sillasta satojen kilojen lukkoröykkiöitä. Viranomaiset ovat uhanneet sakolla lukonkiinnittäjiä Rooman lisäksi Firenzessä, jossa lukkoja kiinnitetään Ponte Vecchio -siltaan.

Lukkojen kiinnitysintoa on lisännyt myös italialainen laulaja Tiziano Ferro, jonka Ti scatterò una foto (Otan sinusta kuvan) -videossa kuvataan Rooman rakkauslukkoja ja kiinnitetään niitä johonkin vaatimattomampaan siltaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.