null Rekolan kirkkoherra siirtyy Kansan Raamattuseuraan

Rekolan kirkkoherra siirtyy Kansan Raamattuseuraan

Rekolan kirkkoherra Mikko Matikainen jättää tehtävänsä ja siirtyy Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelujen johtoon. Hän ottaa aluksi virkavapaata, mutta tuskin palaa enää Rekolaan. Taustalla on Matikaisen selkävamma, josta toipuminen ei kirkkoherran työssä onnistu.

Matikainen joutui marraskuussa selkäleikkaukseen. Leikkaus onnistui, mutta oikean jalan hermovaurio palautuu hitaasti. Matikainen yritti palata työhönsä työkokeilun kautta osa-aikaisena, mutta työkyky ei palautunut toivotulla tavalla.

- Toipumista on vaikeuttanut myös pieni autokolari, joka aiheutti oireita selän vasemmalle puolelle. Näistä selvittäneen kuntoutuksella, mutta kirkkoherran työhön, joka vaatii paljon istumista asioiden valmistelun ja kokousten vuoksi, minusta ei nyt ole – valitettavasti, kertoo Matikainen.

Selkäsairauden aikana Matikainen sai kuitenkin yhteydenoton Kansan Raamattuseuralta, joka kutsui hänet koulutusosastonsa johtoon. Matikainen aloittaa uudessa tehtävässään elokuun puolivälissä tuolloisen työkykynsä rajoissa. Rekolan kirkkoherrana hän jatkaa osa-aikaisena 26.5. asti, jonka jälkeen hän jää kesälomalle.

Vs. kirkkoherrana Rekolan seurakunnassa tulee toimimaan seurakunnan kappalainen Marja-Liisa Malmi.

Matikainen aloitti Rekolan seurakunnan kirkkoherrana syyskuussa 2007. Hänen lähtömessunsa on 8.9. Rekolan kirkossa.

Teksti: Pauli Juusela

Matikainen kertoo päätöksestään avoimella kirjeellä Rekolan seurakunnan nettisivuilla

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.