null Remontti ei vaikuta toiminnan määrärahoihin

Remontti ei vaikuta toiminnan määrärahoihin

Osmo Akseli (VL 15.10.) kyseli Hakunilan kirkon ilmastointiremontin hintaa ja sen mahdollisia vaikutuksia seurakunnan toimintamäärärahoihin ja avustuksiin.

Remontin kustannukset olivat 798 000 euroa. Korjaukseen varattu määräraha ylittyi, kun suunnitellun lisäksi myös toimisto-osan ja kirkon kellaritilojen ilmanvaihto piti uusia kokonaan. Peruskorjauksella parannettiin sisäilman laatua oleellisesti ja oli järkevää teettää työ tässä suhdannetilanteessa.

Urakka oli tärkeä myös työllisyyden ylläpitämiseksi. Ilmastoinnin uusimisessa suurin osa kustannuksista tulee ammattitaitoa vaativasta käsityöstä, jota ei voi myydä Kiinaan.

Vantaan seitsemän seurakuntaa hoitaa joitakin asioita yhteisesti. Rakentaminen ja rakennusten korjaaminen on näistä yksi. Yhteisten asioiden aiheuttamia menoja ei oteta Hakunilan tai minkään muunkaan seurakunnan rahoista. Seurakunnat saavat käyttövaransa pelkästään jäsenmäärän perusteella. Hakunilan seurakunnan kireä talous johtuu siis jäsenmäärän laskusta — ei remontista.

Länsimäen Olohuoneen tarjoiluissa on puolestaan opeteltu järkevintä toimintakulttuuria: miten toimia niin, että kaikille riittää sekä tarjottavaa että huomiota. Olohuone tarjoaa mahdollisuuden sekä olemiseen että toimimiseen. Tervetuloa mukaan!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.