null Remonttimiehellä on töitä enemmän kuin ehtii tehdä, tietää Markus Leipälä

Pappi ja Kanttori Oy:n toinen osakas Markus Leipälä pitää työstään. Kuva: Jani Laukkanen

Pappi ja Kanttori Oy:n toinen osakas Markus Leipälä pitää työstään. Kuva: Jani Laukkanen

Hyvä elämä

Remonttimiehellä on töitä enemmän kuin ehtii tehdä, tietää Markus Leipälä

Remonttiyritys Pappi ja Kanttori Oy ei tarvitse nettisivuja, koska tieto hyvistä remppamiehistä kulkee suusta suuhun.

Saneerausliike Pappi ja Kanttori Oy on saanut paljon huomiota hauskan nimensä vuoksi. Usein se tulee ensimmäisenä puheeksi, kun ihmiset tilaavat remonttipalvelua.

– Olemme molemmat kotoisin Pohjanmaalta, Pyhäjoelta, missä minun isäni oli pappi ja Petri Ainalin isä kanttori. Samalla kirkonmäellä leikittiin Juha Mietoa, Heikki Kolaa ja Zicoa, kertoo yrityksen toinen osakas Markus Leipälä kaksi vuotta toimineen yrityksen nimestä.

Kysyntää remonttitaitoisille miehille on niin paljon, ettei kaikkia keikkoja pystytä edes ottamaan.

– Vapaapäiviä ei ole tarvinnut pitää. Kyllä tästä leivän saa. Joskus jonkin remontin haluaa tehdä, vaikka sen joutuisi repimään omasta vapaa-ajasta.
 

It-alalta remonttitöihin

Työpäivien pituus vaihtelee viiden ja kahdentoista tunnin välillä. Kesällä isoin urakka oli yhdentoista talon maalaus.

Tietotekniikka-alalla aiemmin toiminut, vuonna 1991 Pohjanmaalta Helsinkiin muuttanut Markus Leipälä on aina tykännyt tehdä työtä käsillään. Remonttitaidotkin hän on oppinut tekemällä. Usein työmaalle mennään rautakaupan kautta, eikä yksikään päivä ole samanlainen.
 

Työ on hyvin fyysistä, mutta se on Leipälän mukaan hyvä asia. Työpäivän jälkeen ei tarvitse lähteä kuntosalille."
 

Pappi ja Kanttori tekee isompia ja pienempiä remontteja ja saneeraustöitä. Remonttitöitä tilaavat yksityiset ihmiset. Jotkut kohteet ovat sijoitusasuntoja, mutta suurin osa koteja.

– Asiakkaan maku on aina etusijalla. Epävarmoissa tilanteissa voidaan kohteliaasti suositella jotain vaihtoehtoa. Olemme tekemisissä herkkien asioiden, ihmisten kotien, kanssa. Tärkeintä on, että asiakkaalle jää hyvä mieli. Välillä on kiva tehdä remontteja, jotka eivät mene valtavirtojen mukaan, Leipälä tuumii.
 

Työ pitää kunnossa

Nettisivuja yrityksellä ei ole, ainakaan vielä. Markus Leipälän mukaan some-hypetystä on jo ihan liikaa. Tieto yrityksestä on levinnyt suusta suuhun. Ensimmäinen ilmoitus oli Kirkko ja kaupunki -lehdessä ja siitä se lähti.

Remonttityö voi olla seinien tai muiden pintojen maalausta, tapetointia, listojen kiinnitystä, puulattian hiomista tai lakkaamista taikka uuden lattian tekemistä. Joskus rakenteet puretaan kokonaan. Myös keittiö- ja kylpyhuoneremontteja tehdään paljon. Kylpyhuoneremontin ajaksi asukkaat joutuvat usein evakkoon, sillä wc- ja pesumahdollisuutta ei ole.

– Erilaiset harmaan sävyt ovat suosittuja värejä, koska ne ovat ajattomia. Kylpyhuoneeseen halutaan usein harmaa lattia ja valkoiset kaakelit.

Työ on hyvin fyysistä, mutta se on Leipälän mukaan hyvä asia. Pysyy kunnossa. Työpäivän jälkeen ei tarvitse lähteä kuntosalille.
 

Kauhakin sopii käteen

Markus Leipälä saa voimavaroja esimerkiksi matkustelusta.

– Perheen kanssa matkustellaan ajan ja talouden puitteissa. Kesällä vietetään myös aikaa mökillä Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu kolme aikuisuuden kynnyksellä olevaa poikaa.

– En pelkää tarttua kauhan varteen, vaan tykkään kokata ja kokeilla keittiössä uusia juttuja. Sienimetsistä etsin muun muassa suppilovahveroita, joita voi kuivata kylpyhuoneessa lattialämmityksen päällä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Rakennusala on muuttunut paljon niistä ajoista, kun aloitin” – rakentaja Mauri Järvinen korjaa Myyrmäen kirkkoa 

Hyvä elämä

Suojelukohteen peruskorjaus vaatii paljon pähkäilemista, sanoo rakentaja Mauri Järvinen.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.