Retkelle saareen 6: Kaunissaari
Auringonlaskun aikaan Kaunissaari on nimensä veroinen. Kuva: Jouni Viitala

Auringonlaskun aikaan Kaunissaari on nimensä veroinen. Kuva: Jouni Viitala

Retkelle saareen 6: Kaunissaari

Helsingin kaupungin virkistysalueelle Sipooseen pääsee vesibussilla vielä muutamana viikonloppuna ja keskiviikkona.

Sipoon edustalla sijaitsevassa Kaunissaaressa erikoista ovat vakituiset telttailijat. Valtavien telttojen alla on puulavat, ympärillä puutarhakalusteita, grillit ja aurinkopaneelit. Monilla on kesästä toiseen sama telttapaikka.

Telttaleirien lisäksi sadan hehtaarin saarella riittää myös lääniä nauttia luonnosta. Sieniä ja marjojakin löytyy. Laskevan auringon valossa paikka näyttäytyy nimensä veroisena. Aaltojen pauhu tuudittaa minut uneen pikku teltassani.

Aamiaispöydässä tapaan kahdeksankymppisen Riitta Lindgrenin. Hän viettää kesää venesatamassa purjeveneessä miehensä kanssa. Saari tarjoaa mahdollisuuden olla luonnossa, vaikka ikä jo painaa.

– Täällä on hyvät tiet huonojalkaiselle, Lindgren sanoo.

Kaunissaaren palvelut ovat kattavat: löytyy ravintola, saunoja, vesipisteitä, käymälöitä ja keittokatoksia. Kauppalaivakin pysähtyy laiturissa. Yhteysalus Vuosaaresta kulkee 18. syyskuuta asti.

Kaunissaarella on maine hörppypaikkana, eikä täysin aiheetta.

– Me ei oikein viinan päälle ymmärretä. Keitetään vaan tervetuliaiskahvit, kun päästään laituriin. Joillain taas on aina tötsä kädessä. Se ei minua haittaa, mutta saattaa kaljoittelu toisilla överiksikin mennä, Lindgren kertoo.

Katso aikataulut
Lue lisää: Kaunissaaren ystävät

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: