null Retkivideo: Pasilan mystinen kivilinna

Retkivideo: Pasilan mystinen kivilinna

Valomerkki teki retken kulttimaineeseen nousseelle kivirakennelmalle. Lumoavan paikan voi nähdä muistomerkkinä kodittomuudelle.

https://www.youtube.com/watch?v=zK4-QD0hjgkNetin retkeilypaikkasivustojen esittelemien autioiden tehdasalueiden ja umpeen kasvaneiden hotellien seasta nousi esiin tarkastelua vaativa kohde. Pasilan kivilinna mainitaan eräänä Helsingin alueen mysteereistä.

Vapaaehtoisesti kodittomaksi 1995 jäänyt Kati Sinenmaa on rakentanut Pasilan pohjoisosiin, ratojen väliin jääneen pienen metsän keskelle kivilinnan. Lähimmältä tieltäkin saa katsoa jonkin aikaa, että löytää linnan maastosta, sen verran hyvin se maastoutuu maisemaansa.

Linna oli Katin ”työpaikka” ja asunto reilut kymmenen vuotta. Hän sai tukiasunnon vuonna 2008. Rakentaminen ei ole loppunut vieläkään, vaikka Kati on muuttanut muualle. Linnalla on oma kulttimaineensa, ja se kerää ymmärrettävää huomiota ainakin nähtävyyspalstoilla.

Kun linnan portista kävelee sisään, tulee heti olo kuin olisi tullut keskiaikaisen linnan tai luostarin raunioiden pihalle. Linnan rauniot tuovat mieleen sisäpuolelta esimerkiksi Kajaanin linnan rauniot.

Kivien ja maan siirtäminen on ollut yhdelle naiselle valtava työ. Maata ja kiviä on siirrelty useita kymmeniä kuutioita. Nettilähteiden mukaan maansiirtotyöt on kaiken lisäksi hoidettu puhtaasti käsivoimin.

Linnanrakentaja on monissa haastatteluissa kertonut rakentaneensa maailman uusimman muinaismuiston.

Vaikka linna on mielenkiintoinen retkikohde, niin ei siellä turistipalveluita ole, joten mukaan kannattaa ottaa omat eväät. Paikka ei myöskään sovellu auringonottamiseen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: