null Riparilaisten ruokkija

Spagetti à la Holma

Spagetti à la Holma

Riparilaisten ruokkija

— Pienenä unelma-ammattini oli leipuri, kertoo Holman kurssikeskuksen kokki Arja Kinnunen. Hän on työskennellyt kuusi vuotta Holmassa. Sinä aikana rippileiriläisten suosikkiruokia ovat olleet makaronilaatikko, perunamuusi ja lihapullat sekä jälkiruoista suklaamousse

Kesällä Holman aterioilla käy keskimäärin 70–80 syöjää. Vaikka keittiössä työskentelee eri ammattien edustajia, kaikki tekevät monipuolisesti eri töitä. Hygieniasta on huolehdittava tarkoin, esimerkiksi hiukset on aina peitettävä ja kädet pidettävä puhtaina. Työntekijöiden töitä helpottavat esikäsitellyt perunat ja astioiden pesu koneella, mutta ruoat tehdään aina käsin.

Ruokavaliovaihtoehtoja on paljon erilaisten allergioiden vuoksi, ja esimerkiksi kasvissyöjät voivat tilata lihattoman aterian.

— Olen tehnyt tätä työtä 25 vuotta, mutta silti erikoisruokavalioruokien valmistaminen vaatii enemmän aikaa kuin muut ruoat ja niiden teossa täytyy olla erityisen tarkka, Kinnunen kertoo.

— Teemme henkilökunnan kanssa kahdeksantuntisia työpäiviä, mutta itselleni kalaruokien teko tuo aina piristystä pitkäänkin päivään, hän toteaa hymyillen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.