Älä heitä pois, vaan kokkaa ja säästä rahaa!
Rippeet ruoaksi
Keititkö taas liikaa perunoita? Sen sijaan, että heittäisit potut roskiin, kokkaa niistä pyttipannua tai yllätä lapset ranskalaisilla perunoilla.
Joka vuosi jokainen suomalainen heittää pois 23 kiloa syömäkelpoista ruokaa. Jos rippeet päätyisivätkin lautaselle, nelihenkinen perhe säästäisi vuodessa satoja euroja selvää rahaa. Samalla ilmasto kiittää, koska ruokajätteen vähentäminen leikkaa kasvihuonepäästöjä.
Ruokahävikistä ja riperesepteistä kerrotaan tiistaina 12.3. klo 9.30 Vapaalan seurakuntatalon perhekerhossa.
Vantaalla voit tavata riperuokaneuvojan myös Tikkurilan Prismassa 26.3. klo 15–18, Jumbon Prismassa 13.4. klo 11–14 ja Jumbon K-Citymarketissa 16.4. klo 15–18.
Riperuokavinkkejä osoitteessa www.hsy.fi/fiksu/arjessa/ruoka
Jaa tämä artikkeli: