null Riski ja risti

Riski ja risti

Ensi sunnuntai on laskiaissunnuntai. Sen aihe on Jumalan rakkauden uhritie. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 31:2–6, Jer. 8:4–7, 1. Kor. 13 tai Gal. 2:19–21 ja Joh. 12:25–33.

Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka tässä maailmassa panee alttiiksi elämänsä, saa osakseen ikuisen elämän.

Joh. 12:25

Ei se pelaa, joka pelkää! Elämässä pitää uskaltaa, muuten ei saavuta mitään. Työelämän johtopaikoille etsitään henkilöitä, joilla on uskallusta tarpeen vaatiessa tehdä suuriakin muutoksia ja saneerauksia.

Vapaa-aikana monet etsivät extreme-lajeista ainutkertaisia elämyksiä ja itsensä voittamisen kokemuksia. Joskus sata vuotta sitten elämä itsessään oli maassamme niin riskialtista ja haavoittuvaa, että tavallisen tasainen elämä oli joka pojan unelma. Mutta ei pidä unohtaa, että kolmasosalle ihmiskunnasta jokainen päivä on vielä nykyään extreme-laji.

Nyt tavallisesta elämästä on tullut tylsää ja harmaata. Kaivataan omien rajojen ylittämistä, josta toivotaan hyvän olon tunnetta ja uutta sisältöä. Ja seuraavalla kerralla halutaan vielä vahvempi elämys. Riskin ottamisessa on myös vaaransa, extreme-lajeissa — kuten vuorikiipeilyssä — voi oikeasti menettää henkensä.

Mutta harvapa meistä, jotka kaipaamme elämäämme lisää seikkailua ja riskien ottamista, on kuitenkaan valmis ottamaan ristiä: antamaan elämänsä alttiiksi ja kadottamaan sen vapaaehtoisesti. Siihen tarvittiin Jumalan Poika, meidän takiamme elämänsä antanut.

Vaikka Jeesus on kärsimisellään tehnyt meille kaiken valmiiksi, risti on meille edelleen suuri riski.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.