null Rokkityttö laulaa gospelia

Rokkityttö laulaa gospelia

Lukiolainen Anniina Hakala kruunattiin marraskuussa gospelstaraksi.

Vaaralassa asuva Anniina Hakala rakastaa rokkia, soittaa kitaraa ja laulaa bändissä. Marraskuussa 16-vuotias Anniina esiintyi Maata näkyvissä -festareilla, jossa hänet valittiin 40 laulajan joukosta gospelstaraksi.

— Mietin jo edellisenä vuonna, että olisi kiva osallistua kilpailuun. En kuitenkaan silloin ehtinyt. Päätin kuitenkin, että ensi vuonna menen laulamaan ja katson, miten käy.

Turussa pidetyillä festareilla töissä ollut Anniina lauloi kisassa Swing Low -nimisen gospelkappaleen. Elämänsä ensimmäistä kertaa laulukilpailuun osallistunut lukiolainen pääsi voiton seurauksena laulamaan Turku-hallin kymmentuhatpäiselle yleisölle.

— Valitsin kappaleen, jonka osasin hyvin. Kaikki valittavissa olleet kappaleet olivat tuttuja riparibiisejä. Siltikin voitto tuli todella yllätyksenä, sillä ajattelin, että kunhan kokeilen.

— Esiintyminen isossa hallissa jännitti todella paljon. Hoin ennen esiintymistä koko ajan, että minua jännittää ja puhaltelin ilmaa ulos.

Gospelstara-kilpailuun osallistuminen oli Anniinan ensi askel gospelin maailmaan. Aikaisemmin hän oli kuullut ja laulanut hengellisiä kappaleita omalla rippileirillään ja isoskoulutuksessa sekä aikoinaan pyhäkoulussa.

— En ole kuitenkaan koskaan ennen esittänyt gospelia. Swing Lown lisäksi toinen suosikkikappaleeni on Tuu mun vaimoksein.

Lavalla kuin kotonaan

Anniina on harrastanut musiikkia koko ikänsä. Kun hän oli 7. luokalla, huoneen seinät oli vuorattu suosikkibändi Uniklubin julisteilla. Nykyään Anniina käy paljon bändien keikoilla. Rokkitytön ei tarvinnut selitellä loikkaustaan gospelmusiikin puolelle, sillä Anniina pyörii samojen kavereiden kanssa niin rock-ympyröissä kuin seurakunnan toiminnassakin.

— Jos tulee hyvä biisi radiosta, laulan aina mukana. Varsinkin, jos olen yksin kotona, voin revitellä. En voisi kuvitellakaan olevani viikkoa ilman musiikkia. En kuitenkaan harjoittele laulamista mitenkään säännöllisesti tai käy laulutunneilla.

Anniinaa ei tarvitse pitkään suostutella esiintymään. Hän on laulanut niin lukion tilaisuuksissa, yläasteella musikaalissa kuin ala-asteella kuorossa. Tänä syksynä hän perusti bändin luokkakavereidensa kanssa. Maa-nimisellä yhtyeellä on yksi oma kappale, jonka he esittivät koulun puurojuhlassa.

— Olen aika tykännyt esiintyä. En tiedä, mistä se on lähtenyt liikkeelle, ehkä siitä kun olen nähnyt televisiossa tähtiä. Monet ovat kuitenkin sanoneet, että kun olen lavalla, näytän siltä, kuin olisin kotonani. Nautin esiintymisestä, minusta on kiva näyttää muille, mitä osaan.

Vanhempien tuki takana

Jo 4-vuotiaana Anniina esitti itse keksimiään lauluja perheelle.

— Muut sanoivat, että menes nyt pois siitä television edestä, mutta mummu tuli aina kuuntelemaan lauluani toiseen huoneeseen.

Myös naapurit saivat osansa.

— Lauloin pienenä meidän takapihalla ja naapurit huusivat, että hienoja kappaleita, koska sä laulat taas, Anniina muistelee nauraen.

Anniinan vanhemmat ovat aina olleet kannustavia. He ovat kehuneet jo pienenä tyttärensä ääntä ja kannustaneet käymään soittotunneilla. Anniina aloittikin pianonsoiton kolmannella luokalla, ja vuosi sitten syksyllä hän siirtyi soittamaan kitaraa.

Kotona on aina myös kuunneltu paljon musiikkia ja katsottu television musiikkiohjelmia.

— Lisäksi äitini ja molemmat mummini laulavat ja vaari taas lauloi ja soitti viulua.

Ensi vuonna Idolsiin?

Tällä hetkellä Anniina Hakala opiskelee ensimmäistä vuotta Korsossa Lumon lukion esittävän taiteen linjalla. Hän halusi linjalle, koska "musiikista ja näyttelemisestä ei voi saada tarpeekseen".

Lukion jälkeen tuoreen gospelstaran toiveena on jatkaa opiskelua musiikin parissa.

— Kaverini ovat sanoneet, että hae ihmeessä Idolsiin. Sitä voisi kyllä kokeilla. Tänä vuonna en kuitenkaan vielä hakenut, vaikka olin juuri ennen koelauluja täyttänyt 16. Ehkä ensi vuonna sitten.

Gospelkaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

— Musiikin parissa haluan jatkaa myös tulevaisuudessa Ehkä voisin joskus tehdä gospellevynkin.

Anniina Hakala esiintyy Maa-bändinsä kanssa Lumon lukion esittelypäivässä to 22.1. klo 15.00.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.