null Sairaalapapit vaativat epäreiluksi katsomansa rekrytoinnin oikaisua – Helsingin yhteinen kirkkoneuvoston edustajat saivat lukea oikaisuvaatimuksen vain kaksi päivää ennen kokousta ja hylkäsivät sen

Ajankohtaista

Sairaalapapit vaativat epäreiluksi katsomansa rekrytoinnin oikaisua – Helsingin yhteinen kirkkoneuvoston edustajat saivat lukea oikaisuvaatimuksen vain kaksi päivää ennen kokousta ja hylkäsivät sen

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on keskustellut kiistaa aiheuttaneesta sairaalapapin virantäytöstä Helsingin seurakuntayhtymän johtajan Juha Rintamäen kanssa.

Kirkko ja kaupunki uutisoi syyskuussa, että Helsingin seurakuntayhtymän sairaalapapin rekrytoiminen on herättänyt ihmetystä ja vastalauseita. Osa valitsematta jääneistä viranhakijoista ja ammattiliiton juristi olivat sitä mieltä, että sekä hakukriteerit että rekrytointiprosessi olivat epäreiluja ja mahdollisesti laittomia.

Valituksi tullut henkilö on Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan Jukka Pakarisen puoliso. Pakarinen ei ole osallistunut asian käsittelyyn yhteisen kirkkoneuvoston kokouksissa.

Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén sanoi tuolloin, että rekrytoinnissa toimittiin lain mukaan.

Kaksi virkaa hakenutta henkilöä teki virantäytöstä oikaisuvaatimuksen. Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 22.10., että oikaisuvaatimus hylätään eikä rekrytointipäätöstä muuteta.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet eivät kuitenkaan päässeet lukemaan oikaisuvaatimusta muun esityslistan kanssa viikkoa ennen kokousta. Sen sijaan heille ilmoitettiin kaksi päivää ennen kokousta sähköpostitse, että oikaisuvaatimus on luettavissa luottamushenkilöiden verkkopalvelussa.

Rikottiinko kirkkoneuvoston ohjesääntöä, kun edustajat saivat oikaisuvaatimuksen nähtävilleen vain kaksi päivää ennen kokousta?

Stefan Forsén korostaa, että asian esittelyteksti ja päätösehdotus, jossa seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki suositteli oikaisuvaatimuksen hylkäämistä, olivat kirkkoneuvoston edustajien nähtävissä jo viikkoa ennen kokousta, kun esityslista julkaistiin. Siitä kuitenkin puuttui valitsematta jääneiden hakijoiden oikaisuvaatimus.

Forsénin mukaan oikaisuvaatimus joko unohdettiin liittää esityslistan ohessa jaettuihin materiaaleihin tai listan kokoamisen yhteydessä tapahtui virhe, jonka vuoksi kyseinen liite jäi pois.

– Tämä tuli kuitenkin päättäjille tiedoksi kaksi päivää ennen kokousta, Forsén sanoo.

Yhteisen kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan kokouksen esityslista ja sen liitteet tulee lähettää edustajille vähintään kolme päivää ennen kokousta. Rikottiinko kirkkoneuvoston ohjesääntöä, kun edustajat saivat oikaisuvaatimuksen nähtävilleen vain kaksi päivää ennen kokousta?

– Kirkkoneuvosto päättää ohjesäännön mukaan itse, voidaanko jokin asia ottaa käsittelyyn, vaikka materiaalia ei ole lähetetty kolmea päivää ennen kokousta. Oikaisuvaatimuksen tekijöiden vaatimukset käyvät ilmi myös siitä liitteestä, jossa on päätöksen yksityiskohtaiset perustelut, Forsén vastaa.

Helsingin piispan Teemu Laajasalon erityisavustaja Satu Huttunen kertoo, että Laajasalo on saanut yhteydenottoja, jotka koskevat kyseistä sairaalapapin rekrytointiprosessia, ja että piispa on keskustellut asiasta seurakuntayhtymän johtajan Juha Rintamäen kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Epäreilua ja mahdollisesti laitonta” – Sairaalapapin rekrytoiminen Helsingissä herättää kritiikkiä, työnantaja vastaa syytöksiin

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymän rekrytointiprosessi ihmetyttää sairaalasielunhoidon ammattilaisia ja ammattiliiton juristia. Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén katsoo, että rekrytoinnissa on toimittu oikein.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.