null Salattu matka

Salattu matka

He huusivat toinen toiselleen: — Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Jes. 6:3

Matkoillani olen nähnyt monia tunnettuja nähtävyyksiä. Sellaisia ovat esimerkiksi Eiffel-torni Pariisissa, Colosseum Roomassa ja Iisakin kirkko Pietarissa. Nämä ovat kohteita, joihin voi kuka tahansa matkailija käydä tutustumassa.

Jumalaa ei kukaan ole nähnyt. Jumala on salattu ihmisten silmiltä. Tieteellisiä todisteita hänestä ei voida esittää. Jumala on enemmän kuin inhimilliseen tutkimukseen perustuva tiede voi todistaa.

Mitä sitten voimme tietää Jumalasta? Profeetta Elian ja Jumalan kohtaamisessa nousi ensin raju myrsky. Myrskyssä Jumala ei ollut. Sitten seurasi maanjäristys, mutta ei hän ollut siinäkään. Sen jälkeen tuli tulenlieska. Tulessakaan Jumala ei ollut. Vasta hiljaisessa huminassa Jumala saapui. Huminan kuullessaan Elia peitti kasvonsa viitallaan.

Salatun Jumalan edessä jäämme uskon varaan. Usko on lahja, joka avaa silmät Jumalan kirkkaudelle. Hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Pyhän Kolminaisuuden päivänä liitymme yhteiseen uskoon lausuessamme jumalanpalveluksessa uskontunnustuksen. Usko Luojaan, Lunastajaan ja Pyhittäjään kokoaa kristityt salatun Jumalan kasvojen eteen. Tällä matkalla näemme kaikkein pyhimpään.

Ensi sunnuntai on Pyhän Kolminaisuuden päivä. Sen aihe on Salattu Jumala. Alttarilla on valkoinen liina ja kuusi kynttilää.
Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 95:1–2, 6–7, Jes. 6:1–10, Room. 11:33–36 ja Joh. 3:1–15.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.