null Samettiäänellä äideille

Samettiäänellä äideille

Haluaisitko, että joku ihanaääninen mies laulaisi sinulle äitienpäivänä? Toiveesi voi toteutua, sillä Pyhän Laurin kirkkoon saapuu Eino Grön nimenomaan äitien takia.

— Laulan konsertissa kauniita hengellisiä lauluja, äitienpäivälauluja ja yhden uuden sävelmänkin, josta voisi sanoa, että se on melkein kantaesitys, kertoo tunnettu iskelmälaulaja.

Nykyisin "fifty–fifty" Suomessa ja Floridassa asuvan Eino Grönin laulajanura alkoi vuonna 1957. Monille lienevät tuttuja Grönin laulamat iki-ihanat tangot, esimerkiksi Seinillä on korvat, Illan viimeinen tango ja Sä kuulut päivään jokaiseen. Vuonna 2007 Eino Grön sai Iskelmä Finlandia -palkinnon osoituksena hienosta elämäntyöstään suomalaisen iskelmämusiikin puolesta.

Iskelmien laulamisen lisäksi Eino Grön on ehtinyt tehdä myös 700 kirkkokonserttia. Yli kolmekymmentä vuotta sitten hän levytti ensimmäisen kerran hengellisiä lauluja Ilkka Kuusiston kanssa. Grön on laulanut levylle myös tuomaslauluja, jolloin yhteistyökumppanina oli muun muassa Petri Laaksonen.

Grönin äitienpäiväkonsertit ovat yleensä vedonneet äitien tunteisiin.

— Oma äitini oli hyvä ja tärkeä henkilö minulle. Hän kannusti minua oman urani alkuun. Äitini lauloi Reposaaren kirkkokuorossa ja siellä minäkin lauloin seurakuntanuorissa, muistelee Eino Grön.

Konsertin liput maksavat 12 euroa. Lippuja saa ovelta tuntia ennen konserttia. Tuotto menee Suomi Lastenkoti -yhdistyksen hyväksi. Yhdistys on sitoutumaton kansalais- ja kummijärjestö, joka avustaa Sri Lankan orpoja ja hylättyjä lapsia.

Eino Grön laulaa äideille su 10.5. klo 16 Pyhän Laurin kirkossa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.