Sanasta elämään sai suurimman ryhmän kirkkovaltuustoon
Äänestäjiä Hakunilan kirkolla. Kuva: Markku Mattila

Äänestäjiä Hakunilan kirkolla. Kuva: Markku Mattila

Sanasta elämään sai suurimman ryhmän kirkkovaltuustoon

Sanasta elämään nousi Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston suurimmaksi ryhmäksi. Se sai 13 paikkaa, kun viime vaaleissa paikkoja tuli 6. Ryhmällä oli näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa ehdokaslistat Vantaankoskella, josta valittiin 4 valtuutettua, ja Rekolassa, jossa sen ehdokkaista meni läpi 2.

Eniten paikkoja menettivät Avoin seurakunta ja Tulkaa kaikki. Avoin seurakunta sai 9 paikkaa, mikä on 4 vähemmän kuin viime vaaleissa. Tulkaa kaikki -ryhmän paikkaluku putosi 9:stä 6:een.

Sosialidemokraatit menettivät yhden paikan, ja ryhmällä on tulevassa valtuustossa 9 paikkaa. Kokoomuksen ja sitoutumattomien ryhmä puolestaan sai yhden paikan lisää, joten sillä on nyt 7 paikkaa.

Hämeenkylän huomisen valtuutettujen määrä pysyy ennallaan 4:ssä. Ruotsinkielisen seurakunnan kaikki 3 paikkaa menivät Kyrkan mitt i byn -ryhmälle.

Peruskristityt olivat asettaneet ehdokkaita viidessä seurakunnassa, mutta yksikään heistä ei tullut valituksi.

51 kirkkovaltuutetusta 28 on sellaisia, jotka eivät ole olleet valtuustossa tällä kaudella. Naisia heistä on 29 ja alle 30-vuotiaita 3.

Kirkkovaltuuston ääniharavia olivat Jan-Erik Eklöf Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan Kyrkan mitt i byn -listalta, 184 ääntä, Eila Paulun Hämeenkylän huomisesta, 157 ääntä, Emma Perälä Hakunilan Avoimesta ryhmästä, 145 ääntä, sekä Johanna Korhonen Tikkurilan Tulkaa kaikki -listalta, 144 ääntä.

► Vantaalla seurakuntavaaleissa 2014 valitut

► Seurakuntavaalien tulokset koko maasta: tilastografiikkaa ja valitut seurakunnittain

Jaa tämä artikkeli: