null Se sopiva suhde

Se sopiva suhde

Ruusuja, samppanjaa ja kylpyvaahtoa, kuvailee perheneuvoja Paula Ruotsalainen onnellista parisuhdetta — ei ihan vakavissaan.

Olisiko perheneuvoja Lauri Anttilan käsitys realistisempi?

— Vähän nalkutusta voi olla, jotta kuulee kun pyykkikonetta täytetään.

Samaa mieltä keskenään perheneuvojat ovat siitä, että on tärkeää tuntea itsensä, arvostaa itseään ja olla sen verran itsenäinen, ettei koko ajan tukeudu toiseen. Mutta lisäksi pitäisi arvostaa myös kumppaniaan.

— Erilaisuuden sietäminen on iso juttu. Myös ne piirteet, joista ei toisessa pidä, kuuluvat pakettiin, Ruotsalainen toteaa.

— Kommunikaation pitäisi olla suoraa. Asioita ei voi olettaa toisen puolesta, ja on hyväksyttävä, että toinen kokee asiat omalla tavallaan, Anttila lisää.

Ruotsalainen muistuttaa, että hyvässä suhteessa erillisyys ja läheisyys ovat tasapainossa kummankin puolison tarpeiden kanssa. Yhteinen aika ei tekisi pahaa. Eikä luottamuskaan.

Anttila usuttaa uskaltautumaan omalle epämukavuusalueelle.

— Silloin kun oma epämukavuusalue on toisen mukavuusaluetta ja hänelle tärkeää, kannattaa toisinaan heittäytyä ja kokeilla. Se voi tarkoittaa lähtemistä vaeltamaan, teatteriin tai kirkkoon. Tai suostumista seksin alueella itselle uuteen, kunhan se ei tunnu pahalta.

Ruotsalainen varoittaa, että hyvää parisuhdetta ei saa ilmaiseksi. Se vaatii aina työtä. Pikkuisen helpompaa parisuhteen rakentaminen kuitenkin on, jos voi nähdä itsensä rakastamisen arvoisena.

Sopivassa suhteessa -sarjassa perheneuvojat  Paula Ruotsalainen  ja Lauri Anttila pohtivat parisuhteen ikuisuuskysymyksiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.