null Seurakunnat jakoivat asemilla lähes 50000 sydänpiparia

Seurakunnat jakoivat sydämenmuotoisia piparkakkuja muun muassa Pasilan asemalla. Espoolainen Sanna Voipio-Huovinen vastaanotti piparkakkuyllätyksen Pasilassa. Kuva: Esko Jämsä

Seurakunnat jakoivat sydämenmuotoisia piparkakkuja muun muassa Pasilan asemalla. Espoolainen Sanna Voipio-Huovinen vastaanotti piparkakkuyllätyksen Pasilassa. Kuva: Esko Jämsä

Seurakunnat jakoivat asemilla lähes 50000 sydänpiparia

Työpaikoilleen kiiruhtaneet ihmiset hämmästyivät torstaiaamuna 5.12. saadessaan käteensä pienen paperipussin. Pussissa oli teksti ”Hyvyys kasvaa jakamalla” ja sisällä kaksi sydämenmuotoista piparkakkua.

Helsingin ja Vantaan seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät jakoivat torstaiaamuna kello 7–8.30 välillä lähes 25 000 piparipussia rautatie- ja metroasemilla sekä bussipysäkeillä. Kussakin pussissa oli kaksi piparia.

Tämänvuotisen pussin toivotus on ”Hyvyys kasvaa jakamalla”. Pusseissa on nettiosoite Suurellasydämellä.fi, josta voi halutessaan päästä tutustumaan seurakuntien vapaaehtoistoimintaan ja avoinna oleviin tehtäviin.

– Uusille vapaaehtoisille on tilaa, mutta tempauksen perimmäinen idea on ilahduttaa. Toivottavasti piparisydämet maistuivat ja kenties joku jakoi toisen niistä työkaverilleen, tuumii Helsingin seurakuntien tapahtumakoordinaattori Kristiina Vähäkangas.

resolveuid/37e6ab291b3b4e18bb90d55e67d3c70e

Helsingissä mukana oli 15 seurakuntaa ja jakopaikkoja oli eri puolilla kaupunkia metro-, juna- ja bussipysäkeillä. Liikkeellä oltiin muun muassa Pasilassa, Kontulassa ja Pitäjänmäen aseman seudun pysäkeillä.

Vantaalla piparkakkuja oli jaossa lähes kaikilla Vantaan rautatieasemilla ja yhdellä bussipysäkillä. Muutamia satoja piparkakkuja jätettiin jaettavaksi vielä seurakuntien eri tilaisuuksiin joulun alla.

– Vantaalla vastaava tempaus on tehty jo kahtena edellisenä jouluna. Ajatuksena on toivottaa ihmisille hyvää joulumieltä. Nyt oli todella mukavaa, että myös Helsingin seurakunnat lähtivät mukaan tähän, iloitsee Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Pöntinen oli jakamassa piparkakkupusseja Louhelan asemalla seurakunnan Suurella Sydämellä -vapaaehtoisten kanssa. Jouluista tunnelmaa toi kahden hengen musiikkiryhmä. Musiikkia oli myös muutamassa muussa paikassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat aamuliikenteessä kymmeniätuhansia pipareita

Ajankohtaista

Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakunnat yllättivät päivän askareisiin kiirehtivät ihmiset.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.