null Seurakunnat jakavat jälleen ohikulkijoille joulupipareita ja joulumieltä

Tänään seurakunnat ovat jakaneet joulupipareita joukkoliikenteen kulkijoille.

Tänään seurakunnat ovat jakaneet joulupipareita joukkoliikenteen kulkijoille.

Ajankohtaista

Seurakunnat jakavat jälleen ohikulkijoille joulupipareita ja joulumieltä

Torstain yllätystempauksessa jaetaan nyt 146 300 piparia. Tempaus alkoi kahdeksan vuotta sitten Vantaalta.

Tänään useiden kaupunkien kulkureiteillä voi aamu- ja iltapäivän aikana törmätä joulumielen levittäjiin, kun seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset jakavat joulupipareita kaupunkilaisille.

Kaikkiaan 73 150 piparipussia eli 146 300 piparia jaetaan torstain aikana Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Vantaalla, Lahdessa, Tampereella, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Seurakuntien piparitempaus sai alkunsa kahdeksan vuotta sitten Vantaalta. Sieltä se levisi pääkaupunkiseudun ulkopuolelle muutama vuosi sitten.

Pipareita jaetaan bussi- ja ratikkapysäkeillä, metro-, juna- ja bussiasemilla, torialueilla sekä kauppakeskuksissa. Lahdessa jakoalue on kauppatorilla bussipysäkkien tuntumassa. Tampereella pipareita jaetaan Nysseissä eli TKL:n busseissa.

Tempaus on yllätys, joten siitä ei kerrottu etukäteen. Piparinjaon tarkoituksena on ilahduttaa ja tuoda hyvää joulumieltä ihmisille. Pussissa on aina kaksi piparia, joten joulumielen ja joulunmaun voi myös jakaa jonkun toisen kanssa.

Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen on ollut mukana piparitempauksessa niin kauan kuin sitä on Espoossa toteutettu. Tälläkin kertaa hän aloittaa työpäivänsä Kipparinmäen bussipysäkkien tuntumassa.

– Sen parempaa päivän aloitusta ei olekaan kuin saada ihmiset hymyilemään pimeänä aamuna! Ojennettu piparipussi ja hyvän joulun toivotus toimivat aina. Toisinaan ihmiset myös tunnistavat seurakuntien työntekijät ja jäävät juttusille, Turtiainen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.