Seurakunnat solmivat yhteistyösopimuksen Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa
Laurea-ammattikorkeakoulun sekä seurakuntien edustajia sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Laurea-ammattikorkeakoulun sekä seurakuntien edustajia sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Seurakunnat solmivat yhteistyösopimuksen Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa

Laurea-ammattikorkeakoulun sekä Laurean toiminta-alueen seurakuntien edustajat ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Sen tavoitteena on edistää korkeakouluyhteisön opiskelu- ja työhyvinvointia. Sopimuksessa ovat mukana Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät, Hyvinkään, Keravan ja Lohjan seurakunnat sekä Porvoon suomalainen seurakunta.

– Työtä ammattikorkeakoulussa on tehty jo pitkään ja kaikki osapuolet ovat kokeneet sen erittäin tärkeäksi. Virallinen sopimus tuo luottoa ja yhteisymmärrystä pitkäjänteisesti tehtävään työhön myös tulevaisuudessa, sanoo Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Pontus Salmi.

Seurakunnat ovat tehneet yhteistyötä Laurean kanssa esimerkiksi palkkaamalla oppilaitospappeja. Oppilaitospapit Kristiina Hannula Espoosta ja Jukka-Mikko Karjalainen Vantaalta pitävät tärkeänä sitä, että pappi tulee eri organisaatiosta. Hän edustaa suorituksesta vapaata arvomaailmaa ja siksi hänen kanssaan on helpompi keskustella opiskelun ja työn asettamista paineista.

Oppilaitospapin tarjoama tuki opiskelijalle on erityisen tärkeää etenkin opintojen alku- ja loppuvaiheessa. Opiskeluelämän aloittaminen on monelle suuri muutos ja uuden arjen järjestäminen vaatii apua. Oppilaitospapin kanssa voi keskustella niin opintoihin kuin yksityiselämään liittyvistä asioista, ja tarvittaessa pappi voi auttaa oikean avun löytämisessä.

 

Jaa tämä artikkeli: