Seurakunnat vuokraavat maa-alueen Vantaan Lipstikasta

Seurakunnat vuokraavat maa-alueen Vantaan Lipstikasta

Vantaan ja Helsingin seurakunnat ovat vuokraamassa Vantaan Asolassa sijaitsevasta Lipstikasta maa-alueen rakennusyhtiö Lemminkäinen Talo Oy:lle. Noin 2,5 hehtaarin suuruiselle alueelle on suunniteltu rakennusoikeutta 15800 kerrosneliötä ja sinne on tulossa seitsemän kerrostaloa.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että se hyväksyy rakennusyhtiön tekemän 2,2 miljoonan euron tarjouksen. Sopimus edellyttää, että Helsingin seurakuntien kirkkovaltuusto tekee vastaavan päätöksen.

Alue on Vantaan ja Helsingin seurakuntien yhteisomistuksessa. Vantaan seurakuntien osuus vuokrasummasta on noin kaksi kolmasosaa ja Helsingin kolmannes. Seurakuntien saamasta vuokraoikeusmaksusta käytetään kuitenkin merkittävä osuus alueen kunnallistekniikan rakentamiseen.

Lipstikan alue sijaitsee Vantaan Asolassa suunnitteilla olevan Elmon urheilupuiston vieressä. Tontin vuokrauksesta järjestettiin tarjouskilpailu. Lemminkäisen tarjoama vuokraoikeusmaksu oli suurin. Koska alueen asemakaava ei ole vielä valmis, tehdään tässä vaiheessa esisopimus.

Päätös menee vielä Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Vuokrasopimuksen pituus on 50 vuotta asemakaavan vahvistamisesta lähtien.

Jaa tämä artikkeli: