Seurakunta tarjoaa erotiikkamessuilla mahdollisuuden keskusteluun

Seurakunta tarjoaa erotiikkamessuilla mahdollisuuden keskusteluun

Tikkurilan seurakunnan pappi Toni Fagerholm ja Vantaan seurakuntien perheneuvoja Paula Ruotsalainen ovat mukana Sexhibition-erotiikkamessuilla ensi perjantaina.

Tikkurilan kirkkoherran Janne Silvastin mukaan seurakunta viestii osallistumisellaan omia arvojaan.

– Tarjoamme omaa osaamistamme ja mahdollisuutta keskusteluun joko paikan päällä tai myöhemmin. Korostamme tasa-arvoista, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja ihmisarvoa kunnioittavaa suhdetta toiseen, myös seksissä. Annamme ihmisille välineitä arvioida asioita ja autamme heitä heidän omissa kysymyksissään, Silvast sanoo.

Hän on saanut viime päivinä sekä kriittistä että myönteistä palautetta asiasta.

– Tämä ei ole lopun alkua tai huomiontavoittelua, Silvast rauhoittelee.

Kyse ei hänen mukaansa ole missään tapauksessa myöskään siitä, että lähtemällä mukaan messuille kirkko tukisi erotiikkaviihdettä.

– Kyse on diakonisesta työotteesta, johon kuuluu sekin, että mennään välillä omalle epämukavuusalueelle. Tämä on yksittäinen kokeilu, jonka jälkeen tiedetään, kokivatko ihmiset kirkon läsnäolon ahdistavaksi vai syntyikö siellä luontevia kohtaamisia.

Kohun keskellä Silvast toivoo suhteellisuudentajua. Hän on laskeskellut, että Vantaan seurakuntien työntekijät tekevät vuodessa noin 700 000 työtuntia. Erotiikkamessuihin käytetään kahden ihmisen päivätyö.

 

Jaa tämä artikkeli: