Seurakuntaneuvosto päätti alkamisajasta yksimielisesti

Seurakuntaneuvosto päätti alkamisajasta yksimielisesti

Tämä kirjoitus on vastaus Unto Natusen ja Jorma Backin kirjoitukseen Kello kymmenen messu takaisin!

Hyvät seurakuntaneuvokset, Espoonlahden seurakuntaneuvosto teki tämän päätöksen yksimielisesti. Päätös perustuu seurakuntalaiskyselyyn messun alkamisajankohdasta.

Kysely toteutettiin nyt toisen kerran keväällä 2017 siten, että yksi kysely tehtiin tavallisena paastonajan sunnuntaina ja toinen palmusunnuntaina. Tulos oli näissä kyselyissä yhdensuuntainen: messussa kävijöiden enemmistö toivoi, että messun alkamisajankohta säilyisi klo 11:ssä. Näin toteutettiin myös seurakuntademokratiaa, sillä kysely tehtiin niiden keskuudessa, joille messu on tärkeä, ja päätöksen teki vaaleilla valittu seurakuntaneuvosto.

Myös muissa Espoon seurakunnissa messun alkamisajankohta on siirretty vastaamaan paremmin nykyajan elämänrytmiä. Ymmärrän ilman muuta niitäkin ahkeria messussa kävijöitä, joihin molemmat allekirjoittaneet ja arvostetut seurakuntaneuvokset kuuluvat ja jotka eivät ole tyytyväisiä tehtyyn ratkaisuun.

Voisimmeko kuitenkin ajatella muutosta niiden lapsiperheiden ja nuorten sekä työelämässä olevien kannalta, joille rauhalliset sunnuntaiaamut ovat tärkeitä. He arvostavat lepopäivää siinä merkityksessä, että voivat nukkua aamulla pitempään menettämättä mahdollisuutta ehtiä messuun.

Jouni Turtiainen

kirkkoherra

Espoonlahden seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi