Seurakuntarajat estivät äänestämästä

Toisin kuin valtiollisissa vaaleissa, seurakuntavaaleissa en ole aina äänestänyt. Nyt ajattelin korjata tämän epäkohdan, kun ystäväni oli ehdokkaana. Hän jakaa kanssani samanlaisen arvomaailman, joka on avoin ja suvaitsevainen eikä mikään ahdasmielinen ajattelu. Sain selville, ettei minulla ollut mahdollista äänestää ystävääni, koska hän on eri seurakunnassa kuin minä.

Omasta Kallion seurakunnasta en tuntenut ehdokkaita. Vaalikoneen uskottavuus ei järin innostanut. Parempi olisi, että helsinkiläisellä olisi mahdollista äänestää ketä tahansa, eli valita oma ehdokas, oli tämä sitten minkä tahansa Helsingissä sijaitsevan seurakunnan ehdokas. Näin ollen äänensä antajaa ei olisi sidottu ainoastaan omaan seurakuntaansa. Silloin demokratia toteutuisi huomattavasti paremmin.

Rauno Etelävuori