Seurakuntavaalisivusto avattiin ehdokkaita etsimään

Seurakuntavaalisivusto avattiin ehdokkaita etsimään

Isänpäivänä 9.11. pidettävien seurakuntavaalien kampanjointia tukeva verkkosivusto on avattu osoitteessa seurakuntavaalit.fi. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt, jotka päättävät siitä, millainen on tulevaisuuden kirkko, miten varoja kohdennetaan ja keitä autetaan, missä ja miten. Seurakuntavaalien teemana on ”Usko hyvän tekemiseen”.

Kampanjasivusto on kolmivaiheinen. Aluksi se painottuu ehdokasrekrytointiin, syksyllä äänestysaktivointiin ja lopuksi tulostiedotukseen.

Seurakuntavaalivuoden kevään painopiste on ehdokasrekrytoinnissa. Yhteinen ehdokasrekrytoinnin kampanja-aika on 31.3.–20.4. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdokkaaksi asettumisaikaa on aina 15.9. asti.

– Vaalisivujen kautta voi ilmoittaa kiinnostuksensa toimia päättäjänä kirkossa. Tämä on yksi tapa, jolla ehdokkaaksi lähtemisen polkua on pyritty tekemään helpommaksi, vaalien projektipäällikkö Mari Leppänen kertoo.

Vantaan seurakuntien omat vaalisivut avataan maaliskuun aikana osoitteessa vantaanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit. Sivuilla esitellään vantaalaiset valitsijayhdistykset ja annetaan perustietoa ehdokkaaksi asettumisesta. Sivuille tulee myös vaalikalenteri, jossa näkyvät sekä seurakuntien että eri ryhmien vaalitilaisuudet.

Jaa tämä artikkeli: