null Seurakuntien taloon Kallioon kaavaillaan opiskelija-asuntoja

Seurakuntien taloon Kallioon kaavaillaan opiskelija-asuntoja

Kirkko Helsingissä pyrkii säästämään kiinteistökuluissa. Seurakuntien talon muutokset vaativat asemakaavan muutoksen.

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto on hyväksynyt esityksen, että Kalliossa Kolmannella linjalla sijaitsevaan Seurakuntien taloon rakennettaisiin asuntoja. Tällä hetkellä Helsingin seurakuntien työntekijöiden käytössä olevan rakennuksen kahdesta kerroksesta tehtäisiin asuinkerroksia, ja alimpaan kerrokseen tulisi kauppatila. Asuinkerroksiin tehtäisiin esimerkiksi opiskelija-asuntoja.

Helsingin seurakuntayhtymän toimistotilat tiivistettäisiin kahteen kerrokseen. Seurakuntien talon tontille suunnitellaan myös uutta asuinkerrostaloa.

Toimet ovat osa Helsingin seurakuntien säästötoimia. Suunnitelma vaatii asemakaavan muutoksen, jonka käsittely saattaa kestää 3–5 vuotta.