null Espoon seurakuntien vappujuhlissa herkutellaan munkeilla ja simalla

Tervetuloa vapputapahtumaan Leppävaaran kirkolle, toivottaa seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi.

Tervetuloa vapputapahtumaan Leppävaaran kirkolle, toivottaa seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi.

Ajankohtaista

Espoon seurakuntien vappujuhlissa herkutellaan munkeilla ja simalla

Leppävaaran seurakunnan perinteinen vapputapahtuma on suosittu: tänäkin vuonna sinne odotetaan reilua tuhatta henkeä.

Munkkeja, simaa, grillimakkaraa, ilmapalloja, lasten naurua, iloisia ilmeitä, puheensorinaa. Vappu on parhaimmillaan kevään odotuksesta, elämästä ja yhdessäolosta nauttimista. Vappuaattoa voi viettää myös seurakuntien vapputapahtumissa Espoossa Leppävaarassa, Kauklahdessa, Suvelassa ja Soukassa.

Leppävaaran seurakunnan järjestämässä vapputapahtumassa on luvassa edellä mainittujen lisäksi kasvomaalausta, polkupyörien huoltoa, yhteislaulua, paloautoon tutustumista, ongintaa, pomppulinna ja säbätutka.

– Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli tuhat henkeä. Tänäkin vuonna olemme varautuneet suureen osallistujamäärään, kertoo Leppävaaran seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi.

– Vapputapahtuma on aina iloinen kevään juhla, ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Seurakunta näyttää tällaisissa tapahtumissa iloisen puolensa.

Laululeikkejä ja ripariveisuja

Leppävaaran seurakunta on järjestänyt vapputapahtumia jo pitkään. Heli Siltakorpi on työskennellyt seurakunnassa vuodesta 1997, ja hän muistaa olleensa pois tapahtumasta vain kaksi kertaa.

– Olen usein toiminut monissa vapputehtävissä, kuten onnenpyöräpisteessä. Se on aina tosi suosittu, mutta tällä kertaa sitä ei ole. Haaveilen, että seurakuntaan saataisiin oikein iso onnenpyörä, jota lapset pääsisivät pyörittämään, sanoo Siltakorpi.

Vapputapahtuma on aina iloinen kevään juhla, jossa ihmiset ovat hyvällä tuulella. - Heli Siltakorpi

Kirkon sisä- ja ulkotiloissa olevista toimintapisteistä osa on maksullisia, osa ilmaisia. Esimerkiksi kasvomaalaus maksaa euron, samoin munkki ja kahvi tai mehu. Grillimakkaran saa eurolla myös kasvisversiona. Pihalla olevassa pomppulinnassa saa touhuta ilmaiseksi, samoin kokeilla säbätutkaa. Päivän tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen.

Kirkkosalissa on yhteislaulua ja laululeikkituokioita. Kevätlauluja on luvassa kello 12.30 ja 14. Tuttuja riparilauluja lauletaan punaisesta laulukirjasta kello 13.15. Tapahtuma päätyy hartaushetkeen kirkon pihassa.

Simaa ja munkkeja kaikissa vapputapahtumissa

Vappua juhlitaan myös Espoonlahden seurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa. Kauklahden kappelilla on vappujuhla, jossa on luvassa perinteistä vappumeininkiä, kuten munkkeja, ilmapalloja, onnenpyörä ja kasvomaalausta.

– Järjestämme koko perheen vapputapahtuman, jonka tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tämä on matalan kynnyksen tapahtuma, johon osallistujia tulee kauempaakin, kertoo kappalainen Ari Kunnamo Kauklahden kappelin vapusta.

Myös Suvelan kappelilla vietetään vappuaattoa laulujen, runojen, siman, munkkien ja muiden vappujuttujen merkeissä. Tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ota pyhästä perheestä inspiraatiota vappuun

Hengellisyys

Vappujuhlissa tarvitaan taustavaikuttajia ja ihmeidentekijöitä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.