Seutulan kappelista tulee tiekirkko
Seutulan kappelista tulee kesällä 2014 tiekirkko. Kuva: Juha-Pekka Vanhatalo.

Seutulan kappelista tulee kesällä 2014 tiekirkko. Kuva: Juha-Pekka Vanhatalo.

Seutulan kappelista tulee tiekirkko

Seutulan kappeli avautuu tiekirkkona ensi kesänä. Vantaankosken seurakunnan kappeli on tiekirkkona auki kolmen viikon ajan heinäkuun puolestavälistä elokuun alkuun. Kappelin kerhopuolella aukeaa kesäkioski tiekirkon kävijöille.

- Aloite tiekirkoksi tuli seurakuntalaiselta ja sitä päätettiin kokeilla. Ajatuksissa on, että kappeli toimii tiekirkkona myös kesän 2015 Vantaan asuntomessujen aikaan, kertoo tiekirkkotoiminnasta vastaava pappi Pasi Kilpeläinen.

 Aukiolo toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

- Ilman yhteistyötahoja tämä ei olisi mahdollista. Mukana on partiolaisia Kartanopartiosta, ihmisiä Seutulan Kyläyhdistyksestä ja Seutula-Riipilän Martoista, sekä seurakunnan Olotila-kahvilan vapaaehtoisia.

Kilpeläinen toivoo, että vuonna 1925 rakennettu kappeli houkuttelisi paitsi tiekirkkona, myös paikallisretkikohteena.

- Toivottavasti tänne löytävät harrastuksenaan tiekirkkoja kiertelevät ja myös paikallisetretkeilijät. Seutulan kappeli on kaunis ja hieno paikka. Paikanpäälle saattaa löytää hieman huonosti, mutta ne jotka löytävät ovat ihastuksissaan.

Seutulan kappeli on Vantaan toinen tiekirkko, myös Pyhän Laurin kirkko on tiekirkko. Yhteensä Suomessa on lähes 300 tiekirkkoa jotka pitävät ovensa auki vierailijoille kesäisin.

Seutulan kappeli (Solbackantie 6) tiekirkkona 14.7.1.8. maanantaista perjantaihin klo 11–16

Lisätietoja Seutulan kappelista Vantaan seurakuntien verkkosivuilta

Jaa tämä artikkeli: