null Sielujumppaa

Sielutreenissä ei kannata rasittaa itseään maitohapoille

Sielutreenissä ei kannata rasittaa itseään maitohapoille

Sielujumppaa

Jäivätkö maratonkunto, kiinteät vatsalihakset tai Sulkavan soutu tänäkin kesänä suunnitteluasteelle? Menikö kesäloma loikoillessa, lepäillessä ja ihmetellessä? Hieno suoritus, olet siis jumpannut sieluasi!

Ruotsalainen emerituspiispa Martin Lönnebo on laatinut sielulle oman kunto-ohjelman, jossa apuna ei käytetä juoksumattoa tai sykemittaria, vaan rukoushelmiä. Tässä lajissa kaikilla on mahdollisuus edistyä.

Lönnebon kirjoittama Sielu — Sielun pieni kuntokirja (Sinapinsiemen 2010) ilmestyi Ruotsissa jo yli kymmenen vuotta sitten. Kirjassaan Lönnebo opastaa, että sielun jumppaaminen kannattaa aloittaa varovasti, liikaa rehkimättä. Voimaharjoittelusta käy toisinaan sekin, että pelastusrengas — jolla nimellä Lönnebo helminauhaa kutsuu — kulkee mukana taskussa tai käsilaukussa tai ajelehtii yöpöydällä.

Sielun kunto-ohjelmaan kuuluu anteeksi antamista, huolettomuuden harjoittelua, luottamuksen opettelua ja itsensä armahtamista. Raskaitakin lajeja ohjelmassa on: esimerkiksi autiomaan helmen pyörittely omia epäonnistumisia ja rikkomuksia murehtien on kyllä kovempaa puuhaa kuin mikään punnertaminen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.