null Sija taivaassa

Sija taivaassa

Minun Isäni kodissa on monta huonetta — enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Joh. 14:2–3

Luen tämän raamatunkohdan usein hautajaisissa, koska se kuvaa mielestäni hyvin iankaikkista elämää.

Nyt, 3. sunnuntaina pääsiäisestä, aiheena on Jumalan kansan koti-ikävä. Saamme iloiten juhlia Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta. Samalla voimme nostaa katseemme uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Sinne hän on luvannut myös meidät noutaa. Jeesus on tie kuoleman varjosta ikuiseen valoon.

Lupaus iankaikkisesta elämästä luo toivoa. Elämämme ei pääty siihen, kun meidän maallinen vaelluksemme päättyy, vaan jotain suurempaa on luvassa. Jotain sellaista, jota emme osaa selittää. Voimme vain hämärästi aavistella. Koti-ikävä on positiivinen asia, meillä on jotain, jota odottaa. Kristittyinä voimme kokea koti-ikävää taivaan kotiin.

Usko luo toivoa myös tähän elämään. Meidän ei tarvitse ponnistella vain omin voimin. Jumala on luvannut pitää meistä huolta. Elämämme on suuremmissa käsissä.

Nyt saamme olla Jumalan käytössä ja viedä viestiä hänestä eteenpäin. Voimme elää todeksi Jumalan rakkautta kodeissamme, työssämme ja lähimmäistemme palvelemisessa.

Ensi sunnuntai on 3. sunnuntai pääsiäisestä. Sen aihe on Jumalan kansan koti-ikävä. Alttarilla on valkoinen liina ja neljä kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 66:3–9 tai Ps. 126, 5. Moos. 30:19–20, Hepr. 11:2, 13–19 ja Joh. 14:1–7.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.