null Sivu- ja pääasiat

Sivu- ja pääasiat

Mutta Jeesus sanoi: "Minä tässä olen, älkää pelätkö." He aikoivat ottaa hänet veneeseen, mutta samassa vene jo tuli siihen rantaan, jonne he olivat menossa. Joh. 6:20–21

Jeesus olikin aivan lähellä rantaa. Samoin vene. Toisessa kohdassa Raamattua sama tilanne kerrotaan toisin. Siinä Jeesus kävelee veden päällä. Ristiriita Raamatussa! Uskonto on huijausta!

Väärin tulkittu. Ei se näin mene. Kristillisen uskon ydinasia ei ole, kävelikö Jeesus veden päällä vai rantavesissä. Usko ei ole pään tietoa. Se otetaan vastaan muulla kuin ymmärryksellä.

Moni on kokenut, että säännöllinen hiljaa oleminen avaa ne väylät, joita myöten pyhä lähestyy ihmistä. Toinen todellisuus ilmaisee itsensä, jos annamme sille mahdollisuuden.

Rauha löytyy kokemuksesta, että elämä on enemmän kuin syntymä, kuolema ja niiden välinen äkkiä ohimenevä aika. Jos alkaa arvella, ettei tämä elämä olekaan kaikki, kiire helpottaa. Jokaista hienoa juttua ei olekaan pakko kokea. Kaikkia mahdollisia harrastuksia ei ole pakko testata. Jokaiselle matkalle ei ole pakko lähteä. Kaikkea nähtävissä olevaa ruokaa ei ole pakko syödä. Elämää voi rajata, koska se jatkuu. Näin uskomme.

Rajan tuolla puolen tuskin tehdään sitä, mikä jäi täällä tekemättä. Kokemus on ehkä samanmoinen kuin silloin, kun toukka päätyy kotelon kautta perhoseksi.

Uskon pääasia voidaan kiteyttää kehotukseen rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Elämän tarkoitukseksi riittää tämän opetteleminen. Siitä nimittäin riittää jokaiseksi päiväksi, jona aurinko nousee.

Ensi sunnuntai on 4. sunnuntai loppiaisesta. Sen aihe on Jeesus auttaa hädässä. Alttarilla on vihreä liina ja kaksi kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 107:1–2, 23–31, 1. Kun. 17:1–6, Hepr. 11:23–27 ja Joh. 6:16–21.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.