Sohvalle Stadiin -kampanja majoittaa opiskelijoita
Onko sinun sohvallasi tilaa asunnottomalle opiskelijalle?

Onko sinun sohvallasi tilaa asunnottomalle opiskelijalle?

Sohvalle Stadiin -kampanja majoittaa opiskelijoita

Pääkaupunkiseudulle opiskelemaan saapuvien asuntopulaan tuo helpotusta Sohvalle Stadiin -kampanja, jossa asuntoa vailla olevia opintonsa aloittavia majoitetaan koteihin.

– Olemme etsineet ihmisiä, tavallisia yksinasuvia tai perheitä, jotka ovat valmiita majoittamaan opintojaan aloittavan uuden helsinkiläisen kotonaan lyhyen aikaa. Tuomme siis yhteen heidät, joilla on ylimääräistä tilaa, ja heidät, jotka tarvitsevat lyhytaikaista majoitusta opintojen alkaessa, oppilaitospappi Laura Mäntylä kertoo.

Hänen mukaansa kampanja oli alun perin tarkoitus rajata Helsinkiin, mutta mukaan on ilmoittautunut myös muualla pääkaupunkiseudulla opiskelevia ja vantaalaisia ja espoolaisia majoittajia. Osa ilman asuntoa olevista on ulkomaisia vaihto-opiskelijoita.

Majoitus on tarkoitettu lyhyeksi aikaa eli viikosta kuukauteen. Majoitusta tarvitsevat täyttävät kaavakkeen ja lähettävät sen sähköisesti. Järjestäjät etsivät sen jälkeen sopivan majoittajan, jonka perus- ja yhteystiedot lähetetään opiskelijalle.

Tällä hetkellä majapaikkaa hakee noin 90 opiskelijaa. Vaikka majoittajia on mukana suunnilleen saman verran, monet heistä pystyvät tarjoamaan paikan vain viikoksi. Useimmat opiskelijat sen sijaan tarvitsevat majoitusta pitemmäksi aikaa. Siksi majoittajia tarvittaisiin Mäntylän mukaan kipeästi lisää.

Hän muistuttaa, että jos vierashuonetta ei ole, paikka sohvalla tai lattialla vieraspatjallakin riittää. Avaimia ei ole pakko antaa, vaan kotiintuloajoista voi sopia. Majoittuja hankkii itse omat ruokansa – mutta mikään ei estä vaikka kokkaamasta yhdessä.

– Jos päästää vieraan ihmisen niin lähelle, että majoittaa hänet kotiinsa, molemmat voivat saada todella paljon. Järjestämme myös majoittajille ja opiskelijoille pari yhteistä tapaamista. Yleensäkin toivoisimme, että ihmiset eivät ghettoutuisi esimerkiksi iän tai kansallisuuden mukaan, vaan erilaiset ihmiset kohtaisivat, Mäntylä sanoo.

Kampanjan järjestävät Helsingin seurakuntien oppilaitostyö, Kallion seurakunta ja Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kampanjan Facebook-sivulta https://www.facebook.com/sohvallestadiin.

 

Jaa tämä artikkeli: