null Soiva lehmä

Soiva lehmä

Heurekassa laiduntaa parhaillaan joukko vuorovaikutteisia kotieläimiä. Eläimet pakottavat pysähtymään, rauhoittumaan ja kuuntelemaan. Oikeasta kohdasta silittämällä eläin reagoi. Esimerkiksi muoviruohomatolla märehtivän lehmän kyljestä alkaa kuulua kesäniityn ääniä: linnunlaulua, lehmänkellon kilkatusta ja matala, ammumista muistuttava ääni.

Oikean rapsutuskohdan löytäminen ei välttämättä heti onnistu.

— Lapset löytävät aikuisia helpommin oikeat kohdat, joista pitää silittää. Lapset luontaisesti tutkivat ja tekevät. Aikuiset tarvitsevat usein ohjeita tuekseen, Heurekan markkinointipäällikkö Heli Ainoa sanoo.

4-vuotiaan testaajan mielestä kultainen vasikka on paras, koska sitä tunnustellessa ääni löytyy helpoiten. 8-vuotiaan mielestä koko teoksessa on parasta se, että useamman soittajan voimin saadaan aikaiseksi eläinkuoro.

Heurekan eläimiä silittäessä voi samalla tunnustella erilaisia pintoja. Alun perin eläimet ovat nimittäin olleet Tikkurila Oy:n maalimainoksina muun muassa Helsingin ja New Yorkin design–viikoilla. Lordi-possulla on yllään karheaa struktuuripinnoitetta ja harmaa hevonen on yltä päältä magneettimaalissa.

Koskettava-teos on esillä Heurekassa ainakin tämän kevään. Eläimet ovat luonnollisessa koossa, ne eivät pure eivätkä potki, ja allergisetkin voivat huoletta helliä niitä. Suloisiakin ne ovat, kuten eläimet aina, vaikka eivät aitoja olekaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.